nlc.hu
Család

Ítélet az újszülöttjét magára hagyó gödöllői nő ügyében

Megvan az ítélet a gödöllői nő ügyében, aki a patakparton hagyta az újszülött kisfiát

Két év felfüggesztett kapott a gödöllői nő, aki megszülte, majd magára hagyta a gyerekét.
Megvan az ítélet a gödöllői nő ügyében, aki a patakparton hagyta az újszülött kisfiát

Két év felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla azt a 30 éves gödöllői nőt, aki egy patak közelében magára hagyta újszülött gyermekét Gödöllő-Máriabesnyőn. M. Gabriella büntetését öt év próbaidőre függesztették fel, és megvonták tőle a kisfia szülői felügyeleti jogát – írja a 24.hu.

A nő 2019 áprilisában megszülte a gyerekét, majd magára hagyta. A gyerek szerencsére életben marad, de közel volt a kihűléshez. A szülést követően a nő hazament, és mintha semmi sem történt volna, elvitte a kutyáját sétáltatni.

A nő beismerte a tettét a tavaly októberi Budapest Környéki Törvényszéken lévő tárgyaláson. A törvényszék megállapította, hogy a nő sem jelenleg, sem a cselekmény idején nem szenvedett kóros elmeállapotban.

Októberben az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett, de ezt a táblabíróság nem találta alaposnak. Enyhítő körülményként értékelték a nő beismerését, megbánását és az éretlen gondolkodásmódját.

A másodfokú bíróság egyetértett azzal is, hogy a nőnek a terhességről alig voltak ismeretei, sosem járt nőgyógyásznál, senkitől sem kapott segítséget, és teljesen magára maradt a problémájával, ami megkönnyíthette a cselekmény elkövetését. Így végül a táblabíróság helybenhagyta az ítéletet, és jogerősen is két év felfüggesztettre ítélte a nőt.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top