nlc.hu
Család

Műtőket alakítanak át intenzív osztályokká Baranyában

Már a műtőket alakítják át covidos intenzív osztályokká Baranyában

Olyan magas a koronavírusos betegek száma Baranya megyében, hogy folyamatosan kell átadni az újabb és újabb koronavírus-részlegeket az egészségügyi intézményekben.

Az ATV értesülései szerint a helyzet már olyan súlyos, hogy a Pécsi Tudományegyetem négyszáz ágyas klinikáján már a 4. és 5. emeleti műtőket is át kellett alakítani koronavírusos betegekre specializálódott intenzív osztályokká. A sebészek és érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Értesüléseik szerint – ahogy több helyen az országban – egyre nagyobb a teher a klinika dolgozóin, ugyanis a környék kórházaiban már minden ágy megtelt. Egyre több olyan munkatársat hívnak be az úgynevezett sárga és vörös vonal mögötti betegek ellátására, akik korábban még nem dolgoztak ezeken a részlegeken. Az ATV próbálta elérni az egyetemet, de senki sem kívánt nyilatkozni, az EMMI-től pedig nem érkezett válasz a megkeresésükre.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top