nlc.hu
Mindennapok

Súlyos és súlyos beteg közt választanak Szegeden

„Szelektálni” kell a Szegedi Tudományegyetem klinikáján a betegek között

Gulyás Gergely szerint nincsen kapacitásprobléma a hazai egészségügyben, erre cáfol rá a szegedi helyzet.

„Tisztelt Pácienseink! A mai napon válságértekezletet kellett tartanunk a klinikán. Sajnos, a szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrásunk átvezénylésére van szükség. Mindezek mellett a szentesi kórház urológiai fekvőbeteg sürgősségi ellátását is hozzánk rendelték. Elértük azt a szintet, hogy (az egyébként is szűkös állományunkból tovább csökkenve) a jövő héttől a klinikán csupán annyi munkatársunk marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudjuk biztosítani. Most már, a szabályok szerint jelen helyzetben még egyébként vállalható tumoros, vagy sürgős betegeink közt is szelektálnunk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét. Munkatársaimmal összeállítottunk egy belső protokollt, számos szempontot figyelembe véve, hogy ezekben a válságos hetekben is a lehető legbiztonságosabban tudjuk ellátni betegeink. Arra kérem minden páciensünk, akik belénk fektették bizalmukat, hogy legyenek további megértéssel és türelemmel a kialakult helyzetben. Biztosíthatom Önöket, hogy bárminemű halasztás kizárólag azért történik, hogy a legsúlyosabb betegeink kerülhessenek leghamarabb ellátásra, illetve arról is biztosíthatok mindenkit, hogy a kényszerű halasztások ellenére mind megfelelő ellátásra fognak kerülni. Mindemellett, itt is szeretném sokadszorra megköszönni minden Kollégámnak, Munkatársamnak a kitartását, odaadását, önzetlenségét, emberfeletti teljesítményét és a klinikánk irányába tanúsított példaértékű hűségét, aminek köszönhetően még egyáltalán létezhetünk! Mind igaz EMBEREK vagytok! Bízom benne, illetve tudom, hogy ezeken a megpróbáltatásokon is túl fogunk jutni hamarosan és a szegedi Urológiai Klinika hírnevéhez méltón fogja tovább szolgálni beteg embertársaink gyógyulását, az újabb és újabb orvosnemzedékek szellemének csiszolását, illetve a tudomány fejlődését. „A gyémántot csak gyémánt által lehet pallérozni. Vigyázzanak önmagukra, barátaikra, családjukra és védőoltassák magukat!
Prof. Bajory Zoltán”
– írta egy Facebook-posztban szombaton az SZTE ÁOK Urulógiai Klinika. Ehhez képest az Szegedi Tudományegyetem kancellárja csütörtökön még azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy a sürgősségi ellátás biztosított.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten cáfolta a Magyar Orvosi Kamara azon állításait, hogy kimerülőben van a magyar egészségügyi kapacitás. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő az RTL Híradónak azt mondta, hogy a szegedi példa jól szemlélteti, hogy nincs elég humán erőforrás a hazai egészségügyben

Súlyos felelősség: 

 

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top