nlc.hu
Család

Húsvét után is folytatódhat a digitális oktatás

Április 7-tel valószínűleg nem ér véget a digitális oktatás

Maruzsa Zoltán a Magyar Nemzetnek adott interjúban fejtette ki, hogy szerinte jókora optimizmus kell ahhoz, hogy azt feltételezzük: április 7-el véget érhet a digitális oktatás.

A köznevelési államtitkár szerint először is látni kellene a következő két hét eredményeit a végleges döntés meghozatalához, de jelenleg azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy egy kicsit még kitolódhat a hagyományos oktatás visszaállítása, vagyis nem túl esélyes, hogy a gyerekek húsvét után visszaáramoljanak az iskolákba – foglalja össze a Telex.

Az 1. osztályos Áron matematika órán vesz részt Nagykőrösön (fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Az 1. osztályos Áron matematika órán vesz részt Nagykőrösön (Fotó: MTI / Ujvári Sándor)

Az interjúban Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy szerinte a személyes jelenlét hiánya nem rontott a gyerekek teljesítményén, a digitális oktatás szerinte nem a tudás átadása, csak a nevelés terén kevésbé hatékony, és a tanárok is jól alkalmazkodtak a kialakult helyzethez, felhasználva az elmúlt év tapasztalatait. Az államtitkár a Kréta rendszert is dicsérte, ami szerinte a fejlesztéseknek köszönhetően ma már mindenre alkalmas, ami csak az online oktatáshoz kell. A sokak által rettegett érettségik kapcsán elmondta, idén is normál ügymenetre készülnek: személyes írásbeli és szóbeli vizsgákra készülnek, és ezzel kapcsolatban nagyon bizakodók.  

Így változtatta meg az életünket a digitális oktatás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top