nlc.hu
Család

Koronavírus az Operaházban

Az Operaház 288 dolgozója, fellépője lett koronavírusos

A szakszervezet szerint nem álltak le időben a próbák, Ókovács Szilveszter igazgató szerint nincs az átlagnál több megbetegedés.

Nincs megegyezés abban, hányan is betegedtek meg koronavírusban a Magyar Állami Operaház dolgozói, fellépői között. A Magyar Narancs azt írja, hogy tavaly szeptember és idén március között 234-en fertőződtek meg a hivatalos adatok szerint, de a külsős fellépőket is beleszámolva már 288 a betegek száma.

Fotó: Magyar Állami Operaház /Facebook

Fotó: Magyar Állami Operaház /Facebook

Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete szerint nem álltak le időben a nagy létszámú részvételt igénylő próbák és az online előadások. 

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója ugyanakkor azt mondja, a náluk történt 236 megbetegedéssel nem lépik túl a társadalomban található megbetegedések arányát, még a  zenekar tagjai is „amerikai professzionális plexi határolólapok” mögött dolgoztak – áll a hvg.hu összefoglalójában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top