nlc.hu
Család

Nem megy nyugdíjba a 91 éves rendőr

Nyugdíj?! Ugyan már! A 91 éves rendőr csak most kezd bemelegedni

Majd nyugdíjba megy, ha a Jóisten azt mondja.
LC Buchshot Smith, a 91 éves rendőr

56 éve rendőr LC Smith, vagy ahogy Arkansas-szerte ismerik: Buckshot, azaz Sörét. Most 91 éves, és  bár ebben a korban már évtizedek óta nyugdíjasok pályatársai, neki eszében sincs visszavonulni. Városában, Camdenben mindenki ismeri, még szép, akkor kezdte az utcák védelmét, amikor a legtöbb helyi lakos még meg sem született – írja a UNILad. A hatvanas években azért kezdte, mert vonzotta az izgalom, és az, hogy nincs két ugyanolyan napja – és most is ugyanezért csinálja. A CNN-nek elmondta, majd nyugdíjba megy, „ha a Jóisten azt mondja”. Smith két hónap múlva lesz 92 éves, de nem lassul le, pár hónapja a tomboló hóviharban is bement dolgozni, méghozzá gyalog, az autója ugyanis elakadt.

A férfi nagyjából az összes rendőri munkakört megjárta, biztosított rendezvényeket, házhoz ment, járőrözött, civil rendvédelmi szövetségeket koordinált, még a bíróságon is dolgozott. Érdekesség, hogy tíz éve nyugdíjba ment – ekkor már 46 éve dolgozott seriffhelyettesként –, de pár hónap után egyszerűen visszatért; mint mondta, az az élet nem neki való.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top