nlc.hu
Család

Galambtüskék a polgári M3 Outlet homlokzatán

Nem tűntek el a galambtüskék, a rendőrség is kivonult

Fecskefészkek és galambriasztó tüskék miatt áll a bál egy polgári bevásárlóközpont körül.

Ugyan hivatalos döntés született arról, hogy az M3 Outlet Polgár bevásárlóközpontról le kell szedni azokat a galambtüskéket, amiket levert fecskefészkek helyére tettek fel, hiszen nem volt engedélyük ezek felszerelésére,  a mályi madármentők szerint ez a mai napig nem történt meg.

“A fecskék visszajöttek. Ma rendőri segítséget kellett kérnünk a polgári outlet ügyével kapcsolatban. Beszéltünk az Agrárminisztériummal, beszéltünk a Hortobágyi Nemzeti Parkkal, a Kormányhivatallal, beszéltünk Ovádi Péter munkatársával. Kimentünk a helyszínre és a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálata is kint volt, a rendőrök felvették az adatokat. Minden állami szerv az ügy mellé állt” – írják a Facebook-posztjukban.

A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz még 2020 júniusában érkezett belejelentés arról, hogy a polgári M3 Outlet épületeiről fecskefészkeket vertek le, a riasztásukra pedig a tetőre műanyagbaglyokat helyeztek. A nemzeti park természetvédelmi őrszolgálata a helyszíni ellenőrzésnél megállapította, hogy az üzletközpont belső udvari részén nem találhatóak fecskefészkek, a homlokzaton viszont jól láthatók a helyeik, valamint megtalálták a műbaglyokat is. A természetvédelmi őr 375 fészek lenyomatát találta meg, azt viszont nem tudta megállapítani, hogy pontosan mikor történt az eset, friss eltávolításra utaló maradványokat nem talált. Galambtüskékről ekkor nem esett szó, erről állítólag idén tavasszal kaptak értesítést a hivatalos szervek, írja a Debreciner.

Madárriasztó tüske

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Segít te is a fecskéknek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top