nlc.hu
Család

Börtönt kaphat, mert titokban lehúzta az óvszerét

Nemi erőszakért ítélhetik el a férfit, aki szex közben, a partnere tudta nélkül vette le az óvszerét

A perre Új-Zélandon kerül sor. Ha a férfi rosszul jön ki a tárgyalásból, a bíróság nemi erőszakért ítélheti el.

Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban egy férfinak azért kell bíróság elé állnia, mert szex közben sunyiban húzta le az óvszerét. Ennek oka, hogy amennyiben az óvszer eltávolítása aktus közben titokban történik, ahhoz nem adta beleegyezését mindkét fél, és ezt egyre több helyen nemi erőszakként tartják számon – írja a 24.hu.

Ha valaki szex közben sunyiban leveszi az óvszert, az a szexuális erőszak egy formáját követi el (fotó: Pixabay)

Ha valaki szex közben sunyiban leveszi az óvszert, az a szexuális erőszak egy formáját követi el (Fotó: Pixabay)

Hale Ryan, a helyi rendőrség bűnügyi részlegének vezetője szerint az ügy történelmi jelentőségű, mert ez az első hasonló per Új-Zéland történetében. Dr. Samantha Keene, a Wellingtoni Victoria Egyetem munkatársa szerint a szexbe való beleegyezés nem jelenti azt, hogy az illető a védekezés nélküli szexbe is beleegyezett, és ez az oka, hogy nemi erőszakként kell kezelni a dolgot. Az óvszer ilyen eltávolítása a szexben résztvevőket kiteszi a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség kockázatának. Sok áldozat és elkövető sem tudja, hogy ez a tett a szexuális erőszak egyik formájának számít.

A szexuális erőszak különböző formáiról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top