nlc.hu
Család

Kint lányokat futtattott, itthon rabszolgákat tartott

Csongrádban rabszolgákat tartott, Németországban lányokat futtatott: végre letartóztatták

Lányok futtatása miatt tartottak házkutatást egy Csongrád megyei község házaiban, és a rendőröket meglepte, amit találtak: az egyik házban középkori körülmények között tartottak három rossz állapotban lévő, kényszermunkára kényszerített férfit.

Az 52 éves, román állampolgárságú L. Jenő azért került a rendőrség látókörébe, mert kiderült, Németországban lányokat futtatott, miközben az általuk keresett pénz nagy részét zsebre tette. A nők időközben tucatnyi gyereket szültek neki odakint, akiket aztán Magyarországra küldött, ahol a magyar állampolgárságú élettársa, a 32 éves P. Erika vigyázott rájuk, és az asszonyoknak sok esetben azt is megtiltották, hogy beszélhessenek a 2 és 16 év közötti gyerekeikkel. A vád szerint P. Erika tudott arról, hogy a számára utalt összegek mögött milyen kizsákmányolás folyik, amiből maga is 4000 euróval gazdagodott – írta meg a Népszava.

Lecsaptak a rendőrök (fotó: Pixabay)

Lecsaptak a rendőrök (Fotó: Pixabay)

A nyomozók április 19-én Csongrád-Csanád megyében ütöttek rajtuk, és öt házat is átkutattak. Ekkor találtak rá a kényszermunkára fogott férfiakra, akiknek az állatok etetése, itatása és gondozása volt a dolguk, amiért cserébe csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát biztosítottak számukra. Az 52 éves L. Jenőt emberkereskedelemmel és kényszermunkával, míg a 32 éves P. Erikát pénzmosás elkövetésével gyanúsították meg. A férfit őrizetbe vették, a nő szabadlábon védekezhet.

Jöhet valami könnyedebb?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top