nlc.hu
Család

Így él Freddie Mercury húga, Kashmira

Így él most Freddie Mercury 69 éves húga, Kashmira

A Queen néhai frontemberének húga, Kashmira Cooke ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt, bátyja emlékét azonban nagy odaadással ápolja.

Freddie Mercury 6 éves volt, amikor megszületett a húga, Kashmira. A család akkoriban még Zanzibáron élt, 1964-ben azonban – a zanzibári forradalom után – a nyugat-londoni Felthambe költöztek. 

A siker sem választotta szét őket

Az 1972-es év mindkét testvér életében jelentős volt: Freddie Mercury a Queennel aláírta első lemezszerződését, Kashmira pedig feleségül ment Roger Cooke brit énekes-dalszerzőhöz. Az esküvői tanúja a bátyja volt. Nem sokkal később Cooke-ék a nottinghami Sherwoodba költöztek. A házaspárnak egy lánya, majd pedig egy fia is született. A Queen csillaga időközben egyre magasabbra emelkedett és Freddie igazi sztárrá vált. A húgával azonban szoros kapcsolatban maradt, arra is szakított időt, hogy meglátogassa.

„Valóban eljött hozzám, amikor Sherwoodban éltünk. A hírneve miatt azonban már lehetetlen lett volna biztonsági intézkedések nélkül kimenni a házból, épp ezért bent maradtunk, Freddie-nek kényelmesebb volt így”idézte fel Kashmira.

Freddie Mecrury egykori partnere, Jim Hutton, unokatestvére, édesanyja, és húga, Kashmira

Freddie Mecrury egykori partnere, Jim Hutton, unokaöccse, édesanyja, és húga, Kashmira 2002-ben (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

Kashmira, illetve a testvérpár szülei, Jer és Bomi rendszeresen részt vettek a Queen koncertjein. Bár Mercury élete végéig erősen kötődött a családjához, tudatosan döntött úgy, hogy sem a szülei, sem pedig a húga előtt nem coming outol. Még akkor sem tette meg ezt, amikor már  nyilvánvaló volt, hogy a saját neméhez vonzódik. Édesanyja egy későbbi interjújában bevallotta: fia nagy fájdalmat okozott neki azzal, hogy sosem beszélt neki erről.

Levelet írt Rami Malek számára

Az énekes 1991-ben bekövetkezett halála után a szülők Londonból Nottinghamba költöztek, hogy közelebb lehessenek másik gyermekükhöz, Kashmirához és közösen dolgozhassák fel a gyászt. Az énekes édesapja, Bomi 2003-ban, 95 éves korában hunyt el. Édesanyja, Jer 2016-ban távozott az élők sorából.

Kashmira gyermekei ma már felnőttek, ő maga pedig elvált a férjétől. Nagy szeretettel és odaadással ápolja néhai bátyja emlékét és bár alapvetően kerüli a nyilvánosságot, ha a testvérével kapcsolatos megemlékezésekre, beszélgetésekre, interjúkra hívják, általában igent mond. Bár a Bohém rapszódia című film készítésében nem vett részt, a premieren természetesen ott volt. Később egy üzenetet is küldött a Mercuryt játszó Rami Maleknek, amit a színész egy nyilatkozatában „élete legmegindítóbb e-mailjeként” aposztrofált.

Kashmira Cooke

Kashmira Cooke a Bohém rapszódia bemutatóján (Fotó: Gary Mitchell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

„Nem lepődtem meg túlságosan a film sikerén, mert a film témája Freddie Mercury, valamint Queen és a zenéjük. Ez mindig is a siker képlete lesz” – mondta Kashmira a 2018-ban bemutatott filmről, amivel kapcsolatban elárulta azt is, érzelmileg igencsak felkavarta őt.

Olvass még Freddie Mercuryról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top