nlc.hu
Család

A mélybe ugrott a kisbabájával az ausztrál férfi

Hordozóval a mellkasára csatolta a kisbabáját, majd a mélybe ugrott vele az ausztrál férfi

Hiába próbálták megakadályozni a szemtanúk, a férfi a mélybe ugrott a babával a víztározó magas faláról.

A 38 éves Henry Sheperdson szerdán elvitte kislányát, a kilenc hónapos Kobit Dél-Ausztrália egyik kirándulóhelyére, a Whispering Wall víztározó magas falára. A gyerek a hordozóval a mellkasára volt csatolva, a férfi pedig – hiába próbálta ezt megakadályozni a többi kiránduló – leugrott vele. Sheperdson azonnal szörnyethalt a zuhanástól, a baba életéért pedig negyed órán át küzdöttek, de sajnos nem sikerült megmenteni. A szörnyű esetet számos kisgyerekes család nézte végig a helyszínen – írja a Daily Mail.

A kis Kobi az apja által készített videóban (fotó: Facebook)

A kis Kobi az apja által készített videóban (Fotó: Facebook)

Sheperdson nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, rendszeresen volt dolga a bíróságon. Többször is megfenyegette már a kislánya anyját, hogy mindkettejüket meg fogja ölni. Távoltartási végzést is hoztak már ellene, amit a férfi megszegett, ezért épp eljárás folyt ellene. A férfi többször fenyegette és támadta meg korábban a volt párját, legutóbb három héttel a tragédia előtt járt a bíróságon. A rendőrség közleménye szerint Sheperdson nem rabolta el Kobit, mivel a korábbi történések ellenére rendelkezett láthatási jogosultsággal. A rendőrség azt is elismerte, hogy Sheperdson régóta ismert volt előttük családon belüli erőszak miatt. A nyomozás még folyamatban van.

A gyilkosság-öngyilkosság híre után az emberek a közösségi médiában rákerestek Sheperdson oldalára, és meglepve tapasztalták, hogy egyrészt saját magáról nem posztolt fotókat, másrészt tavaly még sokat posztolt a lányáról. Az utolsó, novemberi videofelvétel különösen felzaklatta az embereket, mert a videóban a férfi a jókedvű babájának gügyög és azt magyarázza neki, mennyire szereti őt.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha családon belüli erőszak áldozata vagy:

NANE SEGÉLYVONAL

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

06 80 505 101

hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22 és szerda 12-14 óra között

PATENT EGYESÜLET

A jogsegély elérhető telefonon szerdánként 16 és 18 óra között és csütörtökönként 10 és 12 óra között a 06 70 220 2505 mobilszámon, illetve e-mailen a jog@patent.org.hu címen folyamatosan.

Családon belüli erőszakról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top