Egészen kis gyerekeken teszteli új vakcináját a Sinopharm leányvállalata

TóCsa | 2021. Április 26.
A szert a 3 év feletti gyermekek oltására fejlesztették, és a cél az, hogy mielőbb nagy mennyiségben lehessen előállítani.

Eddig a Pfizer-BioNTech úttörőnek számított a kiskorúak oltásában. Az izraeli tesztjeiknek köszönhetően először a 16-18 éves korosztályról derült ki, hogy olthatók, később pedig ugyanezt a 12-15 éves korosztályról is kimutatták. A Sinopharm leányvállalata azonban most még látványosabb ugrást hajthat végre, ugyanis a vakcinájukat egészen kis gyermekeknek készítik – írja a 444.

Gyerekeknek is jöhet a szuri (fotó: Pixabay)

A tesztek a közép-kínai Honan tartományban kezdődtek a kínai állami hírügynökség információi szerint. Az úgynevezett rekombináns vakcinát a Sinopharm leányvállalata, a China National Biotec Group fejlesztette, és a tesztek első és második szakaszát szombaton kezdték meg. Ehhez április 9-én kapták meg a hatósági engedélyt. Az új szer a koronavírus S-fehérjéje egyik alegysége, az úgynevezett receptorkötő tartomány (RBD) szerkezeti tulajdonságain alapul, és a vírus S-fehérjéjének ártalmatlan másolatait előállítva ösztönzi a szervezetet a koronavírust semlegesítő antitestek termelésére. Mivel a fejlesztők szerint az új vakcinához nincs szükség magas biológiai biztonsági fokozatú laboratóriumra, így sokkal gyorsabban kezdhetik majd el nagy mennyiségben gyártani, mint a korábbi oltóanyagukat. A tesztek eredménye alapján dől majd el, hány ismétlőoltást kell beadni belőle. Korábban már arról is volt szó, hogy a hazánkban is alkalmazott Sinopharmot is alkalmazhatják gyerekek beoltására.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Exit mobile version