nlc.hu
Család

Látványosan belassult az oltóprogram hétvégén

4 millió beoltott? A hétvégi tempónál maradva csak júniusra lenne meg

Hétvégén annyira minden a teraszok nyitásáról szólt az országban, hogy az oltásprogram is teljesen háttérbe szorult. Nagyon rég oltottak már ilyen kevés embert Magyarországon, mint most szombaton és vasárnap.

Lassan már hozzászoktunk ahhoz, hogy irgalmatlan tempóban növekszik a beoltottak száma, napi sok tízezren csatlakoznak az oltottak táborához, azonban most hétvégén bekövetkezett egy jókora megtorpanás. A visszaesés különösen vasárnap volt igen látványos, amikor mindössze 7000-en kapták meg az oltást. Ennyire alacsony oltási számot utoljára március legelején produkáltunk – írja a Telex.

Lassult az oltási program (fotó: Pixabay)

Lassult az oltási program (Fotó: Pixabay)

Összességében egész hétvégét nézve nagyjából 28 ezren kaptak védőoltást, ami még úgy is feltűnően alacsony szám, ha azt nézzük, hogy a legtöbb hétvégén vissza szokott esni az újonnan beoltottak száma. Előző hétvégén még több mint 50 ezer embert sikerült beoltani. Ha ebben a tempóban folytatódna az oltás a hétköznapokon is, nem május, hanem csak június elejére érnénk el a négymillió beoltottat, de majdhogynem biztosak lehetünk abban, hogy a hét elején felpörgő kínai vakcinás oltóprogram alaposan fel fogja pörgetni a számokat, és a héten össze fog jönni a beígért négymillió beoltott. Talán még a sok teraszozás ellenére is.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top