nlc.hu
Trend

Bill Gates jóslata a járványról

Bill Gates: Jövő év elején térhetünk vissza a normális életünkhöz

Bill Gates viszont attól tart, a helyzet normalizálódása után az emberek gyorsan elfelejtik a koronavírus-járványt.

Bill Gates szerint a koronavírus elleni vakcinák már az idén egyre több fejlődő országban is tömegesen hozzáférhetővé válnak, és jövőre az egész világon visszatér az élet a teljesen normális kerékvágásba – írja a hvg.hu.

Bill Gates: Jövő év elején térhetünk vissza a normális életünkhöz

Bill Gates (Fotó: McCarthy/Getty Images for Bill & Melinda Gates Foundation)

A Microsoft informatikai óriáscég társalapítója, a járványügyi felkészültséget szolgáló innovációk támogatására alakított nemzetközi koalíció egyik fő kezdeményezője arról beszélt, a gazdagabb országokban, köztük az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában nagy lendülettel haladnak az oltási kampányok, és ennek köszönhetően ezek az országok már az idén nyáron abban a helyzetben lesznek, hogy oltóanyagtöbbletüket megoszthatják más országokkal.

Bill Gates, aki manapság a koronavírussal kapcsolatos konteók legnépszerűbb célpontja, arra nem számít ugyan, hogy az oltások után teljesen eltűnik a koronavírus, de abban biztos, hogy a fertőzöttségi számokat jövő év végéig sikerül mindenhol alacsony szintre szorítani, és addigra az egész világ visszatérhet a teljesen normális életvitelhez.

Amiatt viszont aggódik, hogy a helyzet normalizálódása után az emberek gyorsan elfelejtik a koronavírus-járványt, ahogy ez például az ebolavírus okozta járvány esetében is történt, pedig szerinte fontos, hogy a világ felkészülten várja a jövőbeni járványokat, ezért ki kell építeni egy globális vakcinagyártó hálózatot.

Aktuális koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top