Aktuális

A fél internet meg van győződve arról, hogy Bill Gates okozta a koronavírus-járványt

A Microsoft atyja utoljára valószínűleg a kilencvenes években számított akkora közellenségnek, mint manapság. Több ismert orosz szerint ő áll a koronavírus-járvány mögött.

Bill Gates valójában nem a Covid-19 elleni vakcina, hanem egy bőrbe ültethető mikrochip kifejlesztésén ügyködik, hogy ezzel – mint afféle ördögi bábjátékos – az egész emberiséget az uralma alá hajtsa, majd egy jól irányzott népirtással megoldja az egyre súlyosabb túlnépesedési problémát” – nagyjából ekképpen foglalhatóak össze Nyikita Mihalkov gondolatai, amelyeket alig több mint egy hete osztott meg az orosz nyilvánossággal a Russia 24 tv egyik műsorában. Mihalkovról érdemes tudni, hogy ő nem valamiféle internetszerte hírhedt futóbolond kommentelő vagy más efféle, hanem az Etűdök gépzongorára, a Csalóka napfény, a Fekete szemek és számos egyéb filmklasszikus Oscar-díjas rendezője, egyúttal az egyik legismertebb és legnagyobb élő orosz művész (bár az is igaz, hogy a Putyinnal feltűnően jó kapcsolatot ápoló 74 éves alkotó az utóbbi húsz évben inkább a nem túl színvonalas közéleti szerepléseivel, illetve gyanús üzleti vállalkozásaival keltett feltűnést, semmint a filmjeivel).

Az agg rendezőóriás a műsorban azt is elmondta, hogy már eleve a találmány szabadalmi száma (WO/2020/060606) is komoly aggodalomra ad okot, hisz három hatos van benne, amely köztudottan a Fenevad száma, illetve, hogy véleménye szerint a nem túl távoli, ám annál disztópikusabb jövőben az emberiség két osztályra fog tagozódni: a bechipezett embertömegekre, valamint az őket irányító szűk elitre. Bár az adást – nyilván a titokzatos háttérhatalom utasítására – többször nem ismételte a tévé, Mihalkov előadása szép karriert futott be az internet orosz nyelvű szegleteiben; akárcsak honfitársa, a kétszeres Grand Slam-győztes teniszező, Marat Szafin nyilatkozata, amelyben egészen hasonló eredményre jutott, mint a rendező.

Az egyébként igaz, hogy a Microsoftnak van (vagyis készül) valami új, az egészséges életmódot segítő találmánya, amely nem egy bőr alá ültethető mikrochip, hanem egy okostelefonhoz/okosórához csatolható eszköz, és amely annál több kriptovalutát bányászik, minél több és hatékonyabb testmozgást végzünk, illetve hát az is nehezen tagadható, hogy Gates – aki mára többé-kevésbé ki is szállt az általa alapított szoftvervállalatból – valóban rengeteg pénzzel támogatja a reménybeli koronavírus-vakcinák tesztelését (nyilván nem csupán szívjóságból) – de sajnos ennél nagyobb és sötétebb összeesküvésekről nemigen tudunk beszámolni.

Bill Gates mindig valami rosszban sántikál (fotó: Mike Cohen/Getty Images for The New York Times)

Bill Gates mindig valami rosszban sántikál (fotó: Mike Cohen/Getty Images for The New York Times)

Bill Gates – aki sokak szemében alighanem már örökre a Világ Leggazdagabb Embere marad, noha az utóbbi időben Jeff Bezos már többször is lenyomta – jó ideig a kapitalizmus legellenszenvesebb és leggátlástalanabb arcának számított, újabban viszont már inkább jótékony emberbarátként és a világ sorsáért aggódó bölcs vezetőként mutatja az utat – bár esélyes, hogy egyik kép sem fedi teljesen a valóságot. Az viszont biztos, hogy az idősödő milliárdos mostanában megint nagyon ráérzett a zeitgeistre, hisz az elmúlt években a végítélet prófétájaként többször is jelezte, hogy a küszöbön áll egy új világjárvány, és amikor az valóban kitört, teljes mellszélességgel vetette bele magát az ellene folyó küzdelembe, emellett pedig diszkréten Trump elnök járványkezelési módszereit is kritizálta.

Szóval nem csoda, hogy Bill Gates hamar felkeltette az oltásellenesek, az 5G-ellenesek, a homeopaták, a chemtrailtől rettegők, a változatos összeesküvés-elméletekben hívők, a fizetett vagy fizetetlen trollok és a sima, hétköznapi dilinyósok kitüntető figyelmét. Már januárban kikerült a Youtube-ra egy titokzatos videó, amely azt állította, hogy Gates előre tudott a közelgő koronavírus-járványról, majd pár nappal később a többnyire az idegroham határán üvöltözve monologizáló köpcös konteókirály-műsorvezető, Alex Jones görgette tovább InfoWars nevű híroldalán a lebilincselő sztorit, amely akkor már úgy szólt, hogy a Gates alapítvány és még néhány másik szervezet 2019 végén egy „pandémiás gyakorlatot tartott, amelynek keretében a globális koronavírus-járvány kitörését modellezték”.

Kedvcsináló a "Noé bárkája, Tiltakozás, Bill Gates, Microchip, Éhínség, WHO terv, Védőoltás" című magyar nyelvű Youtube-videóhoz (forrás: Youtube)

Kedvcsináló a “Noé bárkája, Tiltakozás, Bill Gates, Microchip, Éhínség, WHO terv, Védőoltás” című magyar nyelvű Youtube-videóhoz (forrás: Alcyon Plejádok/Youtube)

Innentől kezdve aztán elszabadult a pokol, és pár hónap alatt Bill Gates – legalábbis az internet legsötétebb bugyraiban – még nagyobb közellenség lett, mint amekkora fénykorában, azaz huszonegykét évvel ezelőtt volt: egyszerre őrült náci tudós, klasszikus rajzfilmes főgonosz és háttérben fenekedő szabadkőműves. A témáról azóta temérdek mém, komment, blogbejegyzés, cikk, milliós megtekintéseket produkáló videó és egyéb készült (és készül folyamatosan), amelyek általában valami olyasmire futnak ki, miszerint Bill Gates személyesen (vagy a WHO-val, Anthony Faucival, Bill Clintonnal stb. vállvetve) robbantotta ki a koronavírus-járványt, hogy a vakcinafejlesztés örve alatt bechipezze/megfigyelje/kiirtsa az emberiséget (különös tekintettel az afrikaiakra!) és/vagy dollármilliárdokat keressen az ellenanyaggal.

Megnézem
Összes kép (7)

A dilivonat meglepő módon nem csak az interneten, és pláne nem csak az Egyesült Államokban zakatol teljes gőzzel (bár a legnagyobb lendülettel továbbra is Alex Jones hajtja, az tény): pár napja például már Melbourne-ben is azt skandálták a kijárási tilalom ellen tüntetők, hogy „tartóztassák le Bill Gatest”, az orosz állami tévé meg részletes riportban foglalkozott a milliárdos világuralmi törekvéseivel. Ha pedig nagyon keresünk, magyar nyelven is találhatunk olyan tartalmakat, amelyek Gatest teszik felelőssé a koronavírus-járványért (de azért inkább ne keressünk).

Alex Jones, a dilinyósok pápája, üvöltözés közben (fotó: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images)

Alex Jones, a dilinyósok pápája, üvöltözés közben (fotó: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images)

Ráadásul nem csak a magányos, partvonalról kiabáló vicces őrülteket foglalkoztatja a dolog, hanem néhány többé-kevésbé befolyásos, távolról, de tényleg csak nagyon távolról akár normálisnak tűnő közszereplőt is: Nyikita Mihalkovot és Marat Szafint ugyebár már említettük, de megszólalt az ügyben Roger Stone, Trump nemrégiben 40 hónapos börtönbüntetésre ítélt volt tanácsadója is, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Bill Gates komoly szerepet játszott a vírus megalkotásában és elterjesztésében. Laura Ingraham konzervatív (hát, mondjuk) műsorvezető pedig egy tweetjében megállapította, hogy a járványhelyzet tökéletes alkalom a Bill Gates-szerű globalistáknak arra, hogy totális megfigyelés alá vonják a becsületes amerikai állampolgárokat.  

És akkor Bill és Melinda Gates Globális Népességcsökkentő Központjáról még nem is beszéltünk, noha: ez sem létezik igazából, csak a photoshopolt, és úgy nagyjából egymilliószor megosztott képeken:

fotó: factcheck.afp.com

fotó: factcheck.afp.com

További álhírek a koronavírus-járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top