Aktuális

Bill Gates már két éve figyelmeztetett a világjárványra

A világ egyik leggazdagabb embere előre figyelmeztetett, hogy a kormányok nincsenek felkészülve a helyzetre.

Két éve, 2018 májusában beszélt arról Bill Gates, a Microsoft alapítója, hogy még a mi életünkben jöhet egy olyan jellegű világjárvány, amely rengeteg áldozatot szedhet, és megbéníthatja majd a világgazdaságot. Gates jóslatáról a Washington Post számolt be: a világ egyik leggazdagabb embere külön kiemelte, hogy egy új típusú influenza néhány hónap alatt súlyos pusztítást végezne.

Bill és Melinda Gates

Bill és Melinda Gates (fotó: Ludovic Marin / AFP)

Gates akkor egy szimulációt is bemutatott, amelynek alapján egy világjárvány néhány hónap alatt 33 millió embert ölne meg, 2 hónappal a vírus felbukkanása után pedig 1,1 millió halálos áldozattal számolt. Ennél a jelenlegi koronavírus-járványban az ismert adatok szerint jobb a helyzet, egyelőre világszerte 7154 halottról tudunk e hír megjelenésekor.

Noha Gates azt mondta, Donald Trump elnök nem vette komolyan a jelzését, a feleségével, Melinda Gatesszel közös alapítványuk a Google-alapító Larry Page-dzsel együtt 12 millió dollárt költött egy univerzális influenza elleni vakcina kifejlesztésére. Ezt az összeget a mostani járvány miatt 50 millió dollárral növelték, és 20 milliót adtak egy gyorsteszt kifejlesztésére.

Járványügyi hírek

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top