Shine

Kamulevél terjed a neten, nem Bill Gates a szerzője a megható gondolatoknak

Bill Gates nevéhez kapcsolt nyílt levél kezdett el terjedni hétfőn a neten, mely erősen megfogalmazza, mi mindent tanulhatunk a jelenlegi helyzetből, mikor a koronavírus az egész világot térdre kényszeríti. Mára kiderült, az egész csak kamu.

Egy Bill Gates-nek tulajdonított, szívhez szóló nyílt levél bukkant fel hétfőn a neten, amely aztán villámgyorsan terjedni is kezdett. A sok ezer felhasználó között olyanok is megosztották az Instagramon, mint Naomi Campbell topmodell, de a The Sun is hírt adott róla weboldalán. Hiába volt gyanús, hogy a Microsoft alapítójának saját Instagram-oldalán nem volt fenn az eredeti levél, illetve semmilyen, hozzá köthető weboldal sem közölte le, milliókhoz értek el a szépen csengő frázisok.

Naomi Campbell is megosztotta a kamulevelet, posztját Jennifer Anitston is lájkolta. (Fotó: Instagram/naomi)

Naomi Campbell is megosztotta a kamulevelet, posztját Jennifer Anitston is lájkolta. (Fotó: Instagram/naomi)

A nyílt levél megjelenése és annak tartalma már csak amiatt is érdekes lehetett sokak számára, mert Bill Gates az elmúlt hetekben, hónapokban több okból is a figyelem középpontjába került a koronvírus-járvánnyal kapcsolatban. Az összeesküvés-elméletek hívői szerint ő áll az egész világjárvány hátterében, mi több, erre már 2015-ben figyelmeztette a világot, mikor TED előadásában arról beszélt, hogy világszintű katasztrófát nem egy háborútól várhatunk, hanem egy vírustól, mely milliók életét veszi el. Mi több, mondatait 2018-ban megismételte, mikor arról beszélt, hogy még a mi életünkben jöhet egy olyan jellegű világjárvány, amely rengeteg áldozatot szedhet, és megbéníthatja majd a világgazdaságot.

Azok számára, akik nem hitték el, hogy Bill Gates Istent játszik és milliók életével szórakozik, csak hogy igazát bizonyítsa, ennél komolyabb hírértéket jelenthet, hogy a milliárdos és felesége hatalmas összeget ajánlott fel a járvány megfékezésére. A Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard 125 millió dollárral (35 356 691 783 forint) támogatja a koronavírus járvánnyal szembeni küzdelmetadta hírül a 24.hu. A hatalmas összegből jut koronavírus-tesztek gyártására, a vírus elleni gyógyszerek kifejlesztésére, terjesztésére, de arra is, hog az afrikai és dél-ázsiai térségben megfelelő infrastruktúrát építhessenek ki a betegek ápolására. 

A spirituális hangvételű nyílt levelet tehát nem Bill Gates írta, hogy ki szerkesztette megoszthatóvá a szavakat, nem tudni, mindenesetre így szólnak szabad fordításban:

Erősen hiszem, hogy van spirituális cél amögött, ami most történik, akár jónak, akár rossznak ítéljük azt. Ezeken a dolgokon elmélkedvén meg akarom osztani veletek érzéseimet arról, amit a koronavírus valójában tesz velünk.

1.
Emlékeztet minket arra, hogy egyenlőek vagyunk, függetlenül a kultúránktól, hitünktől, foglalkozásunktól, anyagi helyzetünktől vagy attól, milyen híresek vagyunk. Ez a betegség egyenlően bánik velünk, talán nekünk is így kellene. Ha nem hiszel nekem, csak kérdezd Tom Hanks-t.

2.
Emlékeztet rá, hogy mindannyian kapcsolódunk egymáshoz és ami az egyik embert érinti, az a másikra is hatással van.
Emlékeztet rá, hogy azok a hamis határok, amiket felhúztunk, vajmi keveset érnek, miután ennek a vírusnak nincs szüksége útlevélre.
Azzal, hogy egy rövid időre elnyomva tart minket, emlékeztet azokra, akik az egész életüket elnyomásban élik ezen a világon.

 3.
Emlékeztet rá, milyen értékes az egészségünk és mennyire elhanyagoltuk azáltal, hogy tápanyagokban szegény, feldolgozott élelmiszereket eszünk és vegyi anyagokkal szennyezett vizet iszunk.
Ha nem figyelünk az egészségünkre, természetes, hogy meg fogunk betegedni.

4.
Emlékeztet minket életünk rövidségére és arra, mi a legfontosabb, hogy megtegyük, mégpedig az, hogy segítsük egymást, különösképp azokat, akik idősek vagy betegek.
Nem az a küldetésünk, hogy vécépapírt vásároljunk.

5.
Emlékeztet rá, mennyire anyagias lett a társadalmunk és a nehéz időkben miként jutnak eszünkbe az alapvető dolgok, amikre szükségünk van (étel, víz, gyógyszer) a luxusholmik helyett, amiknek gyakran szükségtelenül adunk értéket.

6.
Emlékeztet rá, mennyire fontos a család, az otthoni élet és hogy ezeket mennyire elhanyagoltuk.
Visszakényszerít a házainkba, így újra beépíthetjük mindezeket az otthonunkba és megerősíthetjük a család egységét.

7.
Emlékeztet rá, hogy az igazi feladatunk nem a munkánk, azt csináljuk, de nem azért jöttünk erre a világra. Az igazi feladatunk, hogy figyeljünk egymásra, védelmezzük egymást és egymás segítségére legyünk.

8.
Emlékeztet rá, hogy kordában tartsuk az egónkat.
Emlékeztet rá, hogy nem számít, milyen nagyszerűnek is hisszük magunkat vagy másik milyen nagyszerűnek tartanak, egy vírus képes megállítani az egész világunkat. 

9.
Emlékeztet rá, hogy a szabad akarat ereje a mi kezünkben van.
Választhatunk, hogy együttműködünk és segítjük egymást, hogy megosztjuk amink van, adunk, segítünk és támogatjuk egymást, vagy választhatjuk, hogy önzők, felhalmozók leszünk, akik csak magukkal törődnek.
Kétségkívül a nehéz helyzetekben mutatjuk meg valódi arcunkat.

10.
Emlékeztet rá, hogy tudunk türelmesek lenni vagy pánikolhatunk is.
Megérthetjük, hogy sokszor volt már ilyen helyzet a történelem során és még lesz is, vagy pánikolunk, a világvégét látjuk benne és következésképpen többet ártunk magunknak, mint használnánk.

11.
Emlékeztet rá, hogy mindez jelentheti valaminek a végét, de valaminek a kezdetét is.
Most lehet itt az ideje átgondolni és megérteni a dolgokat, amikor tanulhatunk a hibáinkból, vagy lehet ez a kezdete egy olyan ciklusnak, amiben minden folytatódik egészen addig, míg végre meg nem tanuljuk a leckét, amit kellene.

12.
Emlékeztet rá, hogy a Földünk beteg.
Emlékeztet rá, hogy legalább olyan hévvel kell az erdőirtások mértékét figyelemmel kísérnünk, mint ahogyan azt figyeljük, milyen gyorsan fogy el a vécépapír a polcról. Betegek vagyunk, mert az otthonaink is betegek.

13.
Emlékeztet rá, hogy a nehézségek után mindig jön könnyebbség is.
Az élet ciklikus és ez most csak egy kis fázisa az óriási ciklusnak. Nem kell pánikolnunk, ez is el fog múlni.

14.
Bár sokan úgy látják, a koronavírus egy óriási csapás, szívesebben tekintek rá úgy, mint egy „óriási hibajavítóra”.
Azért lett, hogy emlékeztessen azokra a fontos leckékre, amiket úgy tűnik, elfelejtettünk és csak rajtunk múlik, megtanuljuk-e most vagy sem.

Ők is segítenek:

Kézfertőtlenítő gyártásába kezdtek a francia luxusmárkák

Az italmárkák is kézfertőtlenítők gyártásába kezdtek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top