nlc.hu
Család

Virtuális asszisztens és az elrontott meglepetés

Szülők a pácban: virtuális asszisztens kotyogta ki a születésnapi meglepetést

Ne becsüljük alá a gyerekeket, ez a legfontosabb lecke, amit egy brit anyuka most megtanult.

Egy suffolki anyuka, Kirsty Florian éppen lefektette nyolcéves kislányát, Bellát aludni, amikor gyermeke megkérdezte tőle, miért vett neki éjjeli lámpát. Az édesanyát megakasztotta a kérdés, hiszen a lámpát születésnapi meglepetésnek szánta, majd amikor Bella szinte az összes ajándékát felsorolta, gyanút fogott. Kiderült, hogy a kislány az Amazon virtuális asszisztense, Alexa segítségével derítette ki, miket is fog majd kapni születésnapja alkalmából.

Az édesanya szerint kislánya ugyan nagyon okos, de szerinte nem azért figyelte Alexa értesítéseit, hogy kiderüljön, mit kap majd, valószínűleg akkor kapcsolt, amikor meghallotta, hogy bizony egy olyan tárgy is szerepel a virtuális kosárban, amit ő kért a születésnapjára. „Szülők, győződjetek meg róla, hogy kikapcsoltátok az értesítéseket, amikor ajándékokat rendeltek. A gyerekek sokkal többet tudnak, mit mint gondolnátok” – figyelmeztette a szülőtársait Kirsty Florian, akinek valószínűleg új meglepetéseket kell vennie lánya közelgő születésnapjáig, hogy azért valami kis izgalom csak legyen, amikor kibontja a az ajándékokat.

Felmerülhet a kérdés, hogy az anyuka miért nem tagadta le, hogy a lányának rendelte az éjjeli lámpát és a többi dolgot. „Nyilvánvaló, hogy neki vettem, és amúgy sem vagyok túl jó abban, hogy hazudjak neki. Arra gondoltam, hogy talán vissza kellene küldenem az ajándékokat, de nem tudnám, mit vegyek neki. Abban a korban van, amikor már nehéz vásárolni nekik” – tette hozzá.

Az Amazon szerint egyébként a felhasználók megváltoztathatják az értesítési beállításokat, például megtilthatják Alexának, hogy szóljon a bevásárlókosarukban lévő, ajándékként megjelölt tételekről.

(via LadBible)

Születésnapi buli

Fotó: Kampus Production/Pexels

Születésnapi meglepetések:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top