nlc.hu
Család

Életet mentettek a tinédzser polgárőrök

Tinédzser polgárőrök mentették meg az öngyilkoságra készülő férfit a Gyöngyösi utcai metrómegállónál

Egyetlen másodpercen múlott, hogy a 15 és 16 éves tinédzser polgárőrök sikerrel járjanak.

Egy 15 és egy 16 éves tinédzser mentette meg annak a férfinak az életét, aki az egyik budapesti metrómegállónál akart véget vetni az életének. A fiatalok arra lettek figyelmesek, hogy egy hajléktalan ember felmászik a metró aluljáró lejáratához, és ugrásra készült. Azt pedig már csak közelebb érve vették észre, hogy egy cipőfűző volt a nyakára kötve – írja a Blikk.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A polgárőrök még éppen időben rántották vissza a férfit az ugrása előtt, a halál torkából mentve meg őt.

Gyorsan elvágtam a kötelet, lefektettük a földre, és megvizsgáltuk, hogy minden rendben van-e vele. Óvatosan a nyakáról is eltávolítottam a hurkot, és visszatartottuk a rendőrök és a mentősök érkezéséig. Ha az utolsó pillanatban nem vesszük észre, biztosan meghalt volna, hiszen nagyon erősen rögzítette a kötelet

– mesélte a lapnak a 16 éves Domokos Dominik és társa, a 15 éves Jakab Sándor.

Ezután értesítették a 112-es segélyhívót, a mentők és a rendőrök pedig negyedórán belül megérkeztek. A férfit kórházba szállították. A két fiút először csak a társaság vonzotta – egymással is a polgárőrség tagjaiként ismerkedtek meg – abban, hogy csatlakozzanak a polgárőrséghez, később már valóban érdekelni kezdte őket a rendvédelem. Dominik már azt is eldöntötte, hogy később rendőr szeretne lenni. Az öngyilkosságra készülő férfi, Tivadar kapcsán pedig elmondták, hogy látszott rajta, hogy meg van zavarodva, de később megköszönte nekik, hogy megmentették az életét. A 30 éve működő Angyalföld Polgárőr Szervezetben nagyon büszkék rájuk.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Jöhet valami könnyedebb?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top