nlc.hu
Család

A második AstraZeneca-oltás időpontja

Több oltóponton már új protokoll szerint adnak időpontot a második AstraZeneca-oltásra

A korábbi 12 hét helyett több oltóponton kérdés nélkül 4 héttel későbbi időpontra hívják a második dózisra az AstraZenecával oltottakat.
AstraZeneca-oltás

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs április 30-i tájékoztatóján arról beszélt, hogy aki kéri, az hamarabb is megkaphatja az AstraZeneca-féle oltás második adagját. Nekik 12 hét helyett 4 hét után beadják a második dózist.

A friss beszámolók alapján a Telex azt írja, hogy már vannak olyan oltópontok, ahol kérdés nélkül, automatikusan 4 héttel későbbi időpontot adtak az AstraZenecával oltottaknak a második dózis beadására.

Hétfőn 4 héttel későbbi időpontot adtak egy győri oltóponton, a budapesti Szent Rókus Kórházban és a a SOTE Klinika oltópontján, utóbbinál ráadásul azt is elmondták, hogy most 4 hét a protokoll. Veresegyházon viszont még 12 héttel későbbre hívtak vissza egy oltottat.

Az AstraZeneca-féle vakcina alkalmazási előirata szerint a második dózist 4-12 héttel később kell beadni. Ám a vizsgálati adatok szerint az oltás végső hatásossága növelhető, ha 12 hetet várnak a második adaggal. Ez ráadásul korábban kapóra jött az oltási programban is, amikor jóval kevesebb volt a beadható vakcina, így több ember kaphatta meg az első oltást.

(Kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

AstraZeneca-oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top