nlc.hu
Család

Nem tudja kiheverni a szexuális zaklatást a tyukodi anyakönyvvezető

Blikk: A tyukodi polgármester nem ment el a hazugságvizsgálatra szexuális zaklatási ügyében

Az anyakönyvvezető kérte a vizsgálatot. Németh-Kis Pálma csak azt akarja, hogy a bíróság neki adjon igazat azok után, hogy elmondta: zaklatta őt Czibere József polgármester.

Azt írja a Blikk, hogy Németh-Kis Pálma tyukodi anyakönyvvezető a hazugságvizsgálatot is bevállalta, mert szeretné, ha a bíróság négy év után végre igazságot szolgáltatna neki. A cikk szerint az anyakönyvvezető rettegve megy be dolgozni tyukodi hivatalába, mert ott találkoznia kell Czibere József polgármesterrel, aki a vádirat szerint szexuálisan zaklatta őt. 

A lap megjegyzi, hogy a szexuális zaklatással és könnyű testi sértéssel vádolt polgármester a Mátészalkai Járásbíróságon ragaszkodott a zárt tárgyaláshoz, mondván: ami ott elhangzik, az senkire nem tartozik. „Megdöbbentem rajta, hogy a bíróság elfogadta Czibere József polgármester érvelését, hiszen én vagyok az áldozat, és nem ő. Ugyanis szerettem volna, ha a sajtó nyilvánosságra hozza a viselt dolgait” – magyarázta a Blikknek Németh-Kis Pálma, és hozzátette, hogy 2020-ban a Mátészalkai Járásbíróság ugyanebben az ügyben tárgyalás megtartása nélkül már 300 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a polgármestert, ő azonban tárgyalást kért.

A tested a tiéd, te döntesz róla / Fotó: Unsplash / Mika Baumeister

A tested a tiéd, te döntesz róla / Fotó: Unsplash / Mika Baumeister

A lap megjegyzi, hogy a kétgyermekes, megözvegyült édesanya képtelen elfelejteni a napot, amikor a tyukodi polgármester belépett az ő irodájába, sokszor álmában is eszébe jut, hogy mindez újra és újra megtörténik vele, és hogy miközben segítségért kiált, egy hang sem jön ki a száján. „Álmomban is ugyanolyan tehetetlen vagyok, mint azon a május tizedikei napon. Lihegve hozzám dörgölőzött a polgármester, közben a hátamat simogatta, megfogta a mellemet, miközben a másik kezével lefogott. Amikor felugrottam, a radiátornak szorított, és megmarkolta a fenekemet. Az volt a szerencse, hogy egy kolléganőm épp benyitott, így ki tudtam menekülni a szobából. A karom, ahol megszorította, azonnal bekékült, látleletet is vetettem róla. A férjem az eset előtt halt meg, ezért is különösen felkavaró, ami velem történt.”

Németh-Kis Pálma úgy érzi, hogy veszélyben van az élete: kétszer is törött üvegeket öntöttek a kocsibejárója elé, az utolsót másfél héttel a tárgyalás előtt. Legutóbb ötlapátnyi cserepet söpört össze, ha nem teszi, felhasították volna a kocsija gumiját. Mint mondta, nyilván nem a polgármester küldte neki a figyelmeztetést, de az eset még eltökéltebbé tette. „Féltenem kell a gyerekeim életét, és a sajátomét is. De ha már négy évet kibírtam, nem hagyom annyiban, végig fogom vinni ezt az ügyet, hogy kiderüljön az igazság – közölte az asszony, és hozzátette, hogy: – A nyomozás során poligráfos hazugságvizsgálatot kértem mindkettőnk számára. Ő nem ment el rá, de én igen, és a vizsgálat engem igazolt. Csak annyit szeretnék, hogy a bíróságon derüljön ki az igazság, az talán megnyugvást adhat számomra.”

2018 júniusában egyszer már rabosították az ügy miatt a tyukodi polgármestert. 

Magyarországon a nők és a gyerekek zaklatásának ügyében is rendbe kéne tenni a jogrendszert: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top