nlc.hu
Család

Túlélőcsomaggal készült a kínai rakéta becsapódására

Túlélőcsomaggal készült a kínai rakéta becsapódására egy brit anyuka

Jobb félni, mint megijedni? Egy kétgyermekes édesanya felkészült arra az eshetőségre is, hogy az űrtörmelék miatt majd a pincében kell meghúzniuk magukat.

Egy Olaszországban élő brit anyuka túlélőcsomagot készített be, mert attól tartott, hogy a kínai rakéta esetleg a közelükben fog majd becsapódni. A Hosszú Menetelés-5B  30 méter magas és mintegy 18 tonnát nyomott, és az egyike volt a legnagyobb irányítatlanul visszazuhanó űreszközöknek. Az elszabadult kínai hordozórakéta vasárnap, magyar idő szerint hajnali fél öt előtt valamivel a Maldív-szigetek közelében az Indiai-óceánba csapódott, vagyis messze elkerülte Daniele Visonét és családját. 

A kétgyermekes anyuka elmondta, testvére helyi sajtóhírek alapján figyelmeztette arra, hogy Olaszország középső régiójában készültség van a rakéta miatt, ő pedig biztos, ami biztos alapon úgy döntött, hogy összekészít egy kisebb túlélőcsomagot, amit majd le tud vinni a pincébe, ha a rakéta darabjai valóban a közelben csapódnának be. A táskába többek között került vécépapír, pelenka, fertőtlenítőszer, nedves törlőkendő, ruhák, játékok, hogy a gyerekeket le tudja foglalni, de gondoskodott arról is, hogy legyen étel, ital és nassolnivaló is. 

„Ilyet csak a tévében lát az ember, el sem hiszem, hogy ez történik, mintha egy rémálom lenne. Először a koronavírus-járvány, most meg ez. A zombiapokalipszis az egyetlen dolog, ami még nem következett be” – nyilatkozta még a becsapódás előtt a Liverpool Echónak Daniele, aki hozzátette, ha nem lennének gyerekei, akkor jobban viselné ezt a helyzetet. Azóta kiderült, szerencsére nem volt szükségük a túlélőcsomagra, ahogyan írtuk, a rakéta darabjai, amik a légkörbe érve nem semmisültek meg, távol Európától csapódtak be.

(via LadBible)

A Hszinhua hírügynökség által közreadott képen kilövik a Hosszú Menetelés 5B nevű rakétát a kínai Hainan szigetén található vencsangi űrközpontból 2021. április 29-én

A Hszinhua hírügynökség által közreadott képen kilövik a Hosszú Menetelés 5B nevű rakétát a kínai Hainan szigetén található vencsangi űrközpontból 2021. április 29-én. A rakéta viszi fel a világűrbe a leendő állandó űrállomás főmodulját, amelynek neve Tian-he, vagyis Mennyei Harmónia (Fotó: MTI / AP / Hszinhua / Jin Liwang)

Kapcsolódó cikkek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top