nlc.hu
Család

Elsős gyerekét bántalmazta egy anya Hódmezővásárhelyen

Vállfával, fakanállal verte elsős gyerekét a hódmezővásárhelyi anya, ha nem készült el a házi feladat

Az iskolában felmerült dolgok miatt rendszeresen verte a gyerekét a hódmezővásárhelyi anya, a gyerek félelmében el is szökött otthonról.
Gyermekbántalmazás

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki édesanyja és gyermeke sérelmére is követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a nő a házastársával és édesanyjával közösen nevelte a korábbi házasságából származó kiskorú gyermekét, aki 2019. szeptemberében iskolába került.

Az anya az év végéig a neki nem tetsző dolgok, illetőleg az iskolában felmerült problémák miatt – például ha a házi feladat nem készült el – rendszeresen hangosan kiabált, veszekedett a gyerekkel. A gyereket hetente többször bántalmazta, karmolta, olvasókönyvvel, illetőleg vállfával, fakanállal többször megütötte.

A bántalmazások hatására a kiskorú a lakásban többször elbújt, de amikor a vádlott megtalálta, akkor a bántalmazásokat tovább folytatta. Mindezeken túlmenően a nő a gyermeke jelenlétében éveken át rendszeresen kiabált és veszekedett az édesanyjával is, akit trágár módon szidalmazott, illetőleg bántalmazott is.

Anyja bántalmazásának hatására a gyerek félelmében 2019. decemberében elszökött otthonról, a rendőrség találta meg és kísérte haza.

Az anya a magatartásával a gyereknek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott, mindamellett fizikai és lelki bántalmazásaival a kiskorú nevelésére és felügyeletére, valamint gondozására vonatkozó kötelezettségeit súlyosan megszegte, és ezzel a gyerek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztette.

A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top