nlc.hu
Család

Merkely Béla: Nem lesz negyedik hullám

Merkely Béla: sem most, sem ősszel nem lesz negyedik hullám

Nem látja a koronavírus jövőjét túl fényesen Magyarországon Merkely Béla, aki szerint Covid-esetek még lesznek, azonban újabb járványhullám már nem.

Nem tud olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon újabb hullámot okozhat, mert nagyon magas az átfertőzöttség és az átoltottság is, és nemcsak egyfajta vakcinával oltottak, hanem sokfajta vakcinával. Én örülök annak, hogy nemcsak egyfajta vakcinára épül a magyar védekezés

– nyilatkozta Merkely Béla a TV2-nek.

A szakember szerint az, aki megpróbálja az egészet oltás nélkül megúszni, lehetetlen feladatra vállalkozik, mert csak idő kérdése, és úgyis el fogja kapni a vírust, ha fiatal valaki, ha idős. A Semmelweis Egyetem rektora szerint nemcsak a negyedik hullám marad el, hanem 2022-ben már egyáltalán nem lesz Covid. A járvány szerinte már a nyáron véget ér Magyarországon, és csak önálló esetek lesznek – elsősorban azok között, akik nem kérik a vakcinát –, nagy fertőzési láncok már nem.

Biztos vagyok benne, hogy az oltás sokkal tovább tart, mint fél év

– mondta az optimista jóslatát, és szerinte ezzel ellentétesen azért nyilatkozik csak sok gyártó a harmadik oltás szükségességéről, mert több vakcinát szeretne eladni.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top