nlc.hu
Család

Tettlegességig fajuló telekvita a szomszédok között

Acélrúddal akarta lerendezni a telekvitát a felbőszült szomszéd – videó

Egy telekvita miatt régóta haragban állnak a szomszédok, most tettlegességig fajult a nézeteltérés.
Telekvita a szomszédok között

Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a helyi férfival szemben, aki egy egy acélrúddal tett pontot a szomszédjával kialakult vita végére, amely tettlegességig fajult.

A két férfi között már korábban is voltak nézeteltérések a telekhatár miatt. A sértett egy idő után kiragasztott egy papírt a két ingatlant elválasztó 2,5 méteres kerítéssel az alábbi szöveggel:

„vedd észre nem vagy honfoglaló tatár, a kerítés nem jelkép, az a telekhatár”.

Március 8-án a vádlott észrevette a neki szánt üzenetet, amelyet egy másfél méteres, kampós végű acélpálcával távolított el a kerítésről. A zajra felfigyelt a szomszéd, majd egy létrára felmászva átszólt a kerítés túloldalán ügyködő vádlottnak, melyet rövid időn belül ismét heves vita követett.

A vádlott a nála lévő pálcával közepes erővel többször a sértett keze felé ütött, kétszer el is találta a kezét. Az utolsó ütés során a sértettnek sikerült megfognia a kampós végű pálcát, azonban a vádlott egy határozott mozdulattal kihúzta a kezéből.

Erről készült egy videó is:

 

A vita során a bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű kézsérüléseket szenvedett, azonban a támadott testtájékra és az elkövetés eszközére figyelemmel fennállt a súlyosabb, akár nyolc napon túli csonttöréssel járó sérülés reális lehetősége.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében – pénzbüntetést szabjon ki az agresszív férfival szemben, továbbá kobozza el a cselekmény elkövetéséhez használt eszközt.

(Kiemelt kép: YouTube/Magyarország Ügyészsége)

Kiállhatatlan szomszédok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top