nlc.hu
Család

Megszólalt Kertész Ágnes az elnöki kegyelem után

Először szólalt meg Kertész Ágnes, miután elnöki kegyelmet kapott

A börtönből adott interjút Kertész Ágnes, akinek megfelezte 10 éves börtönbüntetését Áder János.
Börtön

Néhány napja áthelyezték a 10 év fegyházra ítélt Kertészt Ágnest, miután Áder János elnöki kegyelemben részesítette, és 5 év fogházra változtatta a büntetését.

A kegyelem óta Kertész Ágnes most először szólalt meg, az ATV Heti Napló című műsorának adott interjút a börtönből.

Miután átszállítottak egy másik intézménybe, igazából ott fogtam fel, hogy ez tényleg megtörtént, tényleg velem történt meg. Akkor kezdtem el nagyon sírni. Még mindig alig hiszem el ezt az egész változást

– mondta Kertész Ágnes, aki nagyon hálás a köztársasági elnöknek, és mindenkinek, aki segített neki az ügyben.

A nő azt mondta, ha kiszabadul, nem szeretne találkozni a férjével.

„Szeretném elfelejteni ezt az egészet, és mielőbb szeretném lezárni a gyermekelhelyezési pert a gyermekem számára a legmegfelelőbb módon”

Kertész Ágnest különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték 10 év fegyházra 2019-ben. 2018-ban az ítélet szerint kábítószert tett a férje italába, majd többször nyakon szúrta. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást, azóta ő neveli közös gyereküket.

A nő állította, hogy évekig bántalmazó kapcsolatban élt, volt párja fizikailag és verbálisan bántalmazta. A késelés napján pedig férje drogot fogyasztott, megszúrta magát, majd rátámadt, ő pedig visszatámadt. A bíróságon végül a férfi álláspontját fogadták el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top