nlc.hu
Család

Kutatás: ennyi ideig élhet maximum egy ember

Tudósok azt állítják, rájöttek, mennyi ideig élhet maximum egy ember

A nagy többségnek nem kell attól félnie, hogy eljut ennek a számnak a közelébe, mégis sokakat érdekel, hol van a biológiai határa a földi létünknek. Meddig élhet maximum egy ember?

Rossz hírrel szolgálhatunk azoknak, akik azt gondolják, a tudomány egyszer elhozhatja számukra az örök életet. Egy új kutatás szerint ez sajnos nem lehetséges. A szingapúri biotech cég, a Gero, valamint az amerikai Roswell Park Comprehensive Cancer Center közös kutatása figyelembe vette azt, hogy milyen életmódot élünk, valamint azt, hogy a testünk hogyan reagálhat a különböző lehetőségekre – írja a ladbible.com.

Nem sokan fogjuk megélni a maximális emberi életkort (fotó: Pixabay)

Nem sokan fogjuk megélni a maximális emberi életkort (Fotó: Pixabay)

A kutatás eredménye szerint az emberek regenerálódó képességének határa 120 és 150 év között van: ez azt jelenti, hogy eddig az életkorig bezárólag van meg a szervezetünkben a képesség, hogy felépüljünk mondjuk egy balesetből vagy egy betegségből. Dr. Tim Pyrkov vezető kutató szerint ahogy öregszünk, úgy egyre lassabban gyógyul a szervezetünk, és egyre messzebbre kerülünk az ideális fizikai állapottól. A kutatásban a kutatók számításba vették az életkort, a lehetséges betegségeket, ezek hatásait és a várható életmódot is. Jelenleg országról országra más az átlagélettartam, amit az emberek megélhetnek, és a világátlag jelenleg 73 és fél év. A legszerencsésebbek a japánok, ahol akár 84,3 évig is élhetnek az emberek, míg Afrika déli részén 53,1 évre számíthatnak. Az európai átlag 78,2 év.

Akik megélték a 100 éves kort:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top