nlc.hu
Életmód

A hosszú élet titka a 111 éves férfi szerint

A 111 éves ausztrál férfi szerint a napi garnélaevésnek köszönhető életereje és egészsége

A férfi pozitív életszemlélete is hozzájárulhatott az egészségéhez.

Dexter Kruger Ausztrália legidősebb embere, aki a napokban ünnepli 111. életévét egy idősek otthonában. A lenyűgöző mérföldkő ellenére Kruger, aki 1910. január 13-án született, azt mondja, az idei ünnepség a járvány miatt elég korlátozott lesz, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé fogja élvezni az eseményt. Elárulta, mi a hosszú élet titka.

A 111 éves férfi szerint a garnélaevés a hosszú élet titka

Dexter Kruger. Fotó: 7news Facebook

Krugert gyakran kérdezik a hosszú élet titkáról. „Nincs titok” – mondta velősen, majd hozzátette, a lélegzetvétel és a napi háromszori étkezés azért nem elhanyagolható szempont.

A férfi rendszeresen énekel és fütyül, és naponta fél tucat garnélarákot fogyaszt el, esténként pedig gyakran eszik szardíniát a leveshez.

Bár rengeteg rosszat is megélt az elmúlt évszázadban, hajthatatlanul figyelemmel kísérte azokat a pozitív eseményeket is, amelyeknek hosszú élete során tanúja volt. Ezek, mint például az első telefonhasználat, amit „varázslatnak” nevezett, szerinte messze felülmúlják a negatívumokat.

Meet Australia's oldest person, Dexter Kruger. He is celebrating his 111th birthday today, which kicked off with a...

Közzétette: 7NEWS Mackay – 2021. január 12., kedd

(via)

Ezért egészséges a hal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top