nlc.hu
Család

Sikóernyős-baleset

Egy éve nem kért bocsánatot a honvédség a Vértesszőlősön lezuhant siklóernyős családjától

Egyelőre a tragédia felelősét sem hallgatták ki, mert nincs kész a szakértői vélemény. A családtól pedig senki nem kért bocsánatot.

Ahogy mi is megírtuk, tavaly júliusban szörnyű tragédia történt Vértesszőlős határában. Egy siklóernyős egy fa tetején landolt épségben és várta a mentést. Már épp felé tartott egy rutinos szakember, hogy segítsen Zsoltnak leereszkedni, amikor megjelent a honvédség hatalmas, MI-8-as helikoptere, hogy beavatkozzon, ám a rotorlapátok hatalmas szele letörte azt az ágat, amin a férfi ült. Zsolt a zuhanásban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem élte túl a balesetet.

A mentésnél valaki hibázott. Képünk illusztráció

A mentésnél valaki hibázott. Képünk illusztráció

A Blikk most arról ír, hogy De még mindig nincs kész a szakértői vélemény, ami alapján kihallgathatnák a tragédia felelősét, a gyászoló családtól pedig egyelőre senki nem kért bocsánatot a tragikus beavatkozásért.

Zsolt édesapja két padot is készített a fia emlékére, az egyiket a Farkashegyi Repülőtéren helyezték el, a másikat a hármashatár-hegyi siklóernyős starthelyen.

Még több a balesetről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top