nlc.hu
Család

Augusztus 12-én érkezik a mozikba A kuflik és az Akármi mozifilm

Kiderült, mikortól látható A kuflik és az Akármi mozifilm

A népszerű gyerekkönyvek hőseinek ez már a harmadik egész estés kalandja.

Az idei nyár tele lesz mókával: augusztus 12-én érkezik ugyanis a nagysikerű Kuflik folytatása, az A kuflik és az Akármi mozifilm. Az egész estés rajzfilm ezúttal is KEDD Animációs Stúdió gyártásában, Dániel András könyvsorozata alapján készült.

Az új rajzfilmben olyan akármik történnek hét kedvencünkkel, hogy az aztán tényleg nem akármi! Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A harmadik Kuflik-mozifilmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc több új szereplővel is megismerkednek, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki megtanítja, milyen az a szökdelős-elkapdosós, Szamóca anyóka, akinek a boltjában fel-alá rohangálnak a holmik, és Vándorkaktusz, a csavargó, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új Kuflik moziban semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőre bízza a döntést, mibe mit képzel bele. Érdemes hát készülni a mozik nyitására, mert – ahogyan arra a film szlogenje is utal –, Ebből még bármi lehet!

Megvan az új Kufli-film premierjének dátuma

Forrás: YouTube

Az első két részhez hasonlóan az A kuflik és az Akármi epizódjai a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf rendezésében elevenednek meg, míg a rétlakók most is Scherer Péter Karinthy-díjas színművész hangján ontják magukból a poénokat. A rajzfilm producere az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza, gyártója és forgalmazója pedig a KEDD Animációs Stúdió.

Még több mozi az nlc-n:

  • Horvát Lili filmje nyerte a filmfesztiválok New Vision díját
  • Halálos iramban a Démonok között, amikor A srác nem jár egyedül – 21 film, ami majd kikapcsol a nyáron
  • Két magyar film is bekerült a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top