nlc.hu
Család

Kivonták a forgalomból az Arbartan vérnyomáscsökkentőt

Vérnyomáscsökkentőt vontak ki a forgalomból

Szennyeződés miatt kivonták az 50 és 100 milligrammos Arbartan filmtablettát.
Gyógyszer

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kivonta a forgalomból az 50 és 100 milligrammos Arbartan filmtablettát. A döntés oka, hogy, hogy a 0480820 és a 1270520 gyártási számú tételekben szennyeződést találtak – írja a Napi.hu a gyógyszerhatóság közlése nyomán.

Az Arbartant gyártó Teva Gyógyszergyár Zrt. június 15-én értesítette az OGYÉI-t, hogy az elvégzett analitikai vizsgálatok során határértéket meghaladó eredményt kaptak 5-(4’-(azidomethyl)-[1,1’-biphenyl]-2yl)-1H-tetrazole szennyezőre vonatkozóan, ezért kezdeményezte az érintett tétel forgalomból történő visszahívását

Az OGYÉI határozata szerint megállapították, hogy a kivonásban érintett tétel nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, ezért a tétel forgalomból történő kivonásáról döntöttek.

Az Arbartan vérnyomáscsökkentő, illetve vesevédő hatású készítmény, amelyet magas vérnyomásban szenvedő betegek kezelésére, illetve 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél alkalmaznak.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Steve Buissinne)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top