nlc.hu
Család

Ük-ükunokája született a 86 éves néninek

A skót ük-üknagymama kézbe vehette a 90. unokáját

A 86 éves, nyolcgyerekes anyuka családja immár hatgerenációs: Mary Marshallnak már a 90. unokája is megszületett.

Mary Marshall családja immár hatgenerációs, a nő az első gyermekét még 18 éves korában szülte. A legutóbbi baba, Nyla Ferguson éppen a napokban született meg, és a 86 éves ük-üknagyi is láthatta már őt. A család nőtagjai – az új baba anyukája kivételével – mind az egészségügyben dolgoznak ápolóként – írta meg a brit Metro.

Mary Marshall az ük-ük unokájával és családtagjaival (fotó: Profimédia)

Mary Marshall az ük-ük unokájával és családtagjaival (fotó: Profimédia)

Mary legidősebb gyermeke, Rose immár 68 éves, neki négy gyereke született, köztük a már ötvenéves, háromgyerekes Chyrel Borthwick. Chyrel lánya, Carrie Dow 1986-ban született, és a 35 éves anyukának négy gyereke van. Közülük a 17 éves Toni-Leigh Aitkennek született most lánya, Nyla. Az egész család a skóciai Edingburghben él. Mary nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy ekkora családja van, mert mindig van valaki, aki foglalkozzon vele. Az újdonsült anyuka, Toni-Leigh pedig elmondta, hogy sokat viccelődtek a várandósága idején azzal, hogy amint megszületik a lánya, lehet, hogy a családja rekorddöntők lesznek. Azóta is próbáltak hozzájuk hasonló hatgenerációs családot találni, de eddig nem sikerült. Állítása szerint a baba találkozása a 86 éves ük-üknagymamával szerelem volt az első látásra, és mivel mindössze bő tízpercnyire laknak tőle, a baba és a nagyi gyakran találkozhatnak egymással. A Guiness Rekordok Könyve szerint a valaha élt legnagyobb sokgenerációs család hétgenerációs volt.

Sokgenerációs családokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top