nlc.hu
Család

Urnafal épül a város közepén Dunavarsányban

Urnafalat építenek a város közepén Dunavarsányban

Több kisgyerekes család kifogásolja, hogy a templom mellé, a város közepén építenek urnafalat Dunavarsányban.
Urnafalat építenek a város közepén Dunavarsányban

A város közepén, a katolikus templom mellé építenének urnafalat Dunavarsányban, ám az elképzelést több helyi nem nézi jó szemmel – számolt be az RTL Híradó.

A közelben sok kisgyerekes család él, akik attól tartanak, hogy nem tudnak majd az eddig megszokott módon élni a saját otthonukban, ha tiszteletben szeretnék tartani a gyászszertartásokat. Nem lehet például baráti összejöveteleket tartani, vagy nem hangoskodhatnak a gyerekek a kertben.

Mivel az urnafalat a Váci Egyházmegye kérte a templom területére, az önkormányzat nem szólhat bele a döntésbe. Az egyházmegye szerint azonban a lakóknak nincs miért aggódniuk.

Mint azt közölték, azért szeretnék a kerítés mellett megépíteni az urnafalat, hogy könnyebben lebonyolíthassák a szertartásokat. Hozzátették, hogy a szertartás nagy része a templomban zajlana, a gyászolók csupán 10 percig lennének a kertben.

Az építkezéssel a Pest Megyei Kormányhivatal szerint sincs probléma, az aggódó családnak azt írták, nem látnak okot arra, hogy eljárást indítsanak a tervezett urnafal miatt.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Különleges templomok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top