nlc.hu
Család

CBA utalványokért dolgoznak a tanárok nyáron

25 ezer forintos CBA utalványokért dolgoznak egy hetet a napközis Erzsébet-táborokban a tanárok

Ötnapnyi munkáért egy 25 ezer forintos CBA utalvány a fizetsége azoknak a tanároknak, akik a nyár folyamán munkát vállalnak a napközis Erzsébet-táborokban.

A 25 ezer forintos utalvány lebontva 600 forintos órabért jelent, és a napközis táborba jutást a pedagógusoknak saját zsebből kell kigazdálkodniuk. Nagy valószínűséggel ennyire alacsony díjazásért nagyon kevesen vállalnák el ezt a munkát, ezért a Klebelsberg Központ nagy nyomást helyez az iskolavezetőkre, akik aztán kiadják parancsba a kollégáknak a napközis munkát – derül ki a 24.hu cikkéből.

Erzsébet-tábor Izsákon (fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

Erzsébet-tábor Izsákon (fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

A híroldalt egy 34 éve felsősöket tanító pedagógus, Andrea kereste fel, hogy beszámoljon ezekről a megalázó összegekről. Korábban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, míg az önkormányzati táborokban a tanárok a szabadságuk alatt végezték el ezt a munkát napi 5-12 ezer forintos pluszért, addig az Erzsébet-táboros napközikben nem a szabadságuk terhére végzik a munkát, mert a ledolgozott időt később szabadságként vehetik ki. Ez akár még jól is hangozhat, de a 600 forintos órabér még így is szégyenletesen alacsony, és a szabadnapok későbbi felhasználásval kapcsolatban is akadnak ellentmondások. A 24.hu-nak panaszt tevő pedagógus azt sem érti, miért éppen CBA utalványban fizetik meg őket, amikor náluk nincs is ilyen üzlet, és csak harminc kilométerrel odébb tudja levásárolni. Végül kénytelen volt eladni az utalványt valakinek, aki egy lakhelyéhez közeli üzletben fel tudta használni azt.

Míg az ott alvós táborokban biztosítják a tanárok számára az étkezést és az útiköltséget, míg a napközis táborokra mindez nem igaz. Andrea elmondása szerint míg a gyerekek öt alkalommal kapnak enni, a tanároknak nem jár az étkeztetés, és arról sem tud, hogy szabadság formájában évközben kivehetné a nyáron ledolgozott napjait. Az ellentmondásokra a 24.hu rákérdezett a Klebelsberg Központnál.

Jöhet valami könnyedebb?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top