nlc.hu
Család

A Sinopharmmal oltott idősek negyede nem védett

Fővárosi tesztelés: a kínai vakcinával oltott hatvan felettiek negyedének nincs antitestes védettsége

Az eredmény 1760 vizsgálatból született a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok ingyenes tesztelései alapján.

Úgy fest, nem hiába gondolkodik a kormány is a hatvan év fölöttiek harmadik védőoltásának beadásán, ugyanis a fővárosi ingyenes antitestmérési vizsgálatok is aggasztó eredményt mutatnak. Budapesten a hatvan fölötti lakosok juthattak ingyenes tesztelési lehetőséghez, ők önkéntesen adták meg az oltottságukra vonatkozó adatokat. – írja a 24.hu.

Sinopharmmal oltanak Egerben (fotó: MTI/Komka Péter)

Sinopharmmal oltanak Egerben (fotó: MTI/Komka Péter)

A Sinopharm oltóanyag esetében a tesztelésben részt vevő, az oltásukról nyilatkozó 60 év felettiek esetében 23,90 százalékos mértékben volt tapasztalható az IgG típusú neutralizáló antitestek elégtelen mennyiségének jelenléte a vérkeringésben. A többi oltóanyag esetében a megfelelő antitestszámmal rendelkezők aránya jóval alacsonyabb. A Pfizernék kettő, a Szputnyiknál hét, míg a Sinopharmnál 294 esetben tapasztalták az antitestek elégtelen mennyiségének problémáját. A többi oltás esetében nem találkoztak ezzel a problémával. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb, múlt hét elejével bezáródó adatai szerint Magyarországon kicsivel több mint kétmillió 60 éves vagy annál idősebb embert oltottak be. Közülük 568 ezren kapták a kínai vakcinát – 559 ezren a második dózishoz is hozzájutottak. Az ECDC nyilvántartása szerint 2,59 millió hatvan évesnél idősebb él Magyarországon.   

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top