nlc.hu
Család

Kásler: holnap elmondják, mi lesz a harmadik oltással

Kásler: Már holnap döntés születhet a lakosság harmadik oltásáról

A miniszter szerint a döntés elsősorban a hatvan év feletti, hat hónapnál régebben oltott magyarokat fogja majd érinteni.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Spirit FM Exkluzív című műsorában nyilatkozott, ahol elmondta, hogy a járványügyi adatok ugyan kedvezőek, mégis akad egy aggasztó adat: a reprodukciós tényező, ami közelít az egyhez, valamint át is lépi azt. Ez már csak azért is aggasztó, mert Európában már a delta variáns a domináns, ami hatvan százalékkal agresszívabb a brit variánsnál, és már tizenkét percnyi egy légtérben tartózkodás is elég ahhoz, hogy valaki elkapja azt egy fertőzöttől. Ezért is tartja fontosnak, hogy mindenki mielőbb megkapja az oltását, ami főképp a 600 ezer, mostanáig oltatlan magyar ember számára lenne létfontosságú – írja a 24.hu.

Kásler Miklós július 8-án Pécsett (fotó: MTI/Varga György)

Kásler Miklós július 8-án Pécsett (Fotó: MTI / Varga György)

A miniszter beszélt a harmadik oltásról is.

Irodalmi adatok vannak, hogy a második ismétlő oltás heterológ vakcinával, tehát más típusú vakcinával lökésszerűen növeli a védettséget

– nyilatkozta, hozzátéve, hogy a harmadik oltást elsősorban a hatvan év feletti, már hat hónapnál régebben oltott embereknek szeretnék megadni. Szerinte a holnap kormányülés után már konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben, és „nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva”.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top