nlc.hu
Család

A Meseország mindenkié szerkesztője elhagyja Magyarországot

Elhagyja Magyarországot a Meseország mindenkié szerkesztője

Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié könyv szerkesztője már egy éve tervezi a költözést, külföldről folytatja tovább a munkáját.
Meseország mindenkié

Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié című gyerekkönyv szerkesztője elhagyja Magyarországot, azt követően, hogy életbe lépett a melegellenes kiegészítésekkel ellátott törvény – írja a Reuters.

A 38 éves meleg férfi azt mondta, halálos fenyegetéseket is kapott, és kicsit fél, mert egyre bizonytalanabbá válnak a dolgok Magyarországon. Ezért döntöttek úgy a partnerével, hogy elhagyják az országot, és külföldről folytatják a munkájukat.

Nagy Boldizsár a 24.hu-nak pontosította az okokat és elmondta, hogy igazából nem az új törvény miatt költöznek el partnerével, a döntés már régebb óta érik.

Mostanára találtuk meg a házat, de már több mint egy éve terveztük. Persze politikai okok miatt elsősorban, mert nem érezzük magunkat biztonságban itthon. De szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit itthon elkezdtünk és csinálunk, csak nem feltétlenül Magyarországról. Nem arról van szó, hogy meg vagyunk félemlítve, így elhúzunk és abbahagyjuk, csak szeretnénk fizikailag máshol lenni

– mondta a 24.hu-nak Nagy, aki párjával szeretett volna örökbe fogadni is, ám amikor ez lehetetlenné vált, nem érezték tovább értelmét a maradásnak.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Meseország mindenkié az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top