nlc.hu
Család

Heves zivatarokkal közelít a hidegfront

Visszaszámlálás: így enyhülhet majd a pokoli hőség

Heves zivatarokkal, szeles idővel ajándékozhat meg a közelgő hidegfront.

Vasárnapig meghosszabbították a hőségriadót, de jó hír, hogy hamarosan egy Északnyugat felől hullámzó hidegfront éri el hazánkat, zivatarokat és szeles időt hoz, és mindenhol mérséklődik a hőség.

Szombat hajnalban először a Dunántúl északi felén, aztán a főváros környékén dörrenhet meg az ég, majd a csapadékzóna kelet felé halad tovább, de mögötte újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Legkisebb eséllyel délen, délnyugaton fordulhatnak elő viharok, ugyanakkor az ország északi felén viszont hevesebb zivatarokra is számítani kell,  melyeket felhőszakadás, jégeső és szélvihar kísérhet. A szél zivataroktól függetlenül is többfelé feltámad, napközben délnyugatiról nyugatira, északnyugatira fordul. Északon, északnyugaton 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, ugyanakkor a Dél-Alföldön 36-37 fokot is mérhetünk. írja előrejelzésében az Időkép

Vasárnap is számítani kell záporokra, zivatarokra, és szupercellák kialakulására is esély van. Vonulásukat heves kifutószél, felhőszakadás, nagyobb méretű jég kísérheti.  A déli, délnyugati szél zivataroktól függetlenül is nagy területen lesz erős, viharos. Mivel a front átmenetileg visszahullámzik, így a szombatihoz képest kissé erősödik a nappali felmelegedés, délután 30-38 fok várható. A legmelegebb az Alföld déli, délkeleti vidékein lesz.

Hétfőre a front átvonul fölöttünk, az északnyugatira forduló szél mindenhol mérsékli a hőséget. A legmelegebb délutáni órákban így 25-31 fokra készülhetünk. A sok napsütés mellett napközben már csak északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar.

zivatar

Zivatar Budapesten, a Fõvám téren 2017. augusztus 6-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Felfrissülés a hidegfront érkezésééig: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top