nlc.hu
Család

Elképesztő sors: apa, férj és gyógyíthatatlan beteg lett 2 év alatt

Elképesztő sors: apa, férj és gyógyíthatatlan beteg lett – mindez 20 hónap alatt

Szívszorító történet egy 39 éves férfiről, aki a gyógyíthatatlan betegsége ellenére pozitív tudott maradni.

Owen Murray számára két év alatt annyi jó és rossz dolgot hozott a sors, hogy az egy egész életre elég lenne. A 39 éves férfi azonban a legnehezebb percekben is pozitív maradt, és nem adta fel.

Az egykori katona egy randialkalmazás segítségével 2019 októberében ismerte meg a nála egy évvel fiatalabb Laura Deart, és pár hónappal később összeköltöztek. Nem sokkal később negyedik stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak Owennél. A letaglózó hír után két héttel kiderül: Laura első gyerekükkel várandós.

Elképesztő sors: apa, férj és gyógyíthatatlan beteg lett – mindez 20 hónap alatt

A sorscsapások ellenére szerencsésnek érzi magát Owen Murray (GoFundMe/Owen Murray)

A daganat közben szétterjedt a testében, és már a máját is veszélyeztette. Nyolc alkalommal kapott kemoterápiát 2020 áprilisa és júliusa között, de a kezelés nem hozta a várt eredményt, így sugárkezelésre került sor. Ekkora már négy daganat volt Owen máján, ezért egy műtét során eltávolították a májának a harmadát. Ráadásul az érzéstelenítés miatt egy hónapig olyan fejfájás kínozta, hogy a fejét sem tudta felemelni a párnáról.

A férfi szenvedései azonban ezzel még nem értek véget: a vizsgálatok azt mutatták, hogy újabb tumorok jelentek meg a máján, a végbelén pedig ugyanakkora lett a daganat, mint volt. Ez azt jelentette, hogy további kemoterápiás kezelést kapott 2020 decemberében.

Szerencsére jó dolgok is történtek velük: december 18-án megszületett a Luna nevű kislányuk, néhány órával később pedig Owen megkérte szerelme kezét.

Még a kórházban voltunk, körülbelül 5-6 órával Luna születése után történt. Laura lezuhanyozott, kicsit jobban érezte magát, úgyhogy fél térdre ereszkedtem, megkértem a kezét, és miután mindketten vagy öt percig sírtunk, igent mondott

– emlékezett vissza Owen a szívszaggató pillanatokra.

Három nappal később azonban a férfi állapota rosszabbodott, a terápia nem vált be, ezért gyógyíthatatlan betegnek nyilvánították. A következő hónapokban részt vett egy kísérleti kezelésben is, de az sem segített rajta.

Elképesztő sors: apa, férj és gyógyíthatatlan beteg lett – mindez 20 hónap alatt

Minden napot ajándéknak tekint a gyógyíthatatlan beteg férfi (Forrás: GoFundMe/Owen Murray)

Most minden erejükkel azon dolgoznak, hogy valamilyen módon meghosszabbítsák Owen életét. Indítottak egy adománygyűjtést, hogy Németországban kaphasson kezelést, ami segíthet rajta. Idén májusban pedig összeházasodtak.

Minden nap, amit ezen a bolygón kapok, ajándék, de szeretnék még egy-két napnál többet. Nem ringatom magam illúziókban, mert ez egy nagyon súlyos betegség és a túlélési esélyek elég alacsonyak. Ha a három hónapból hat hónapot, vagy a hat hónapból 12 hónapot tudok csinálni, az csodálatos lenne. És vannak olyanok, akik igenis felépülnek, van rá esély, hogy én is teljesen felépülök, ezért erre koncentrálok

– mondta Owen, aki nem adja fel.

Azt mondja, ő egy szerencsés fickó, hiszen évekkel ezelőtt élve hazatért Irakból, van egy csodálatos családja, és nem akarja azzal vesztegetni az idejét, hogy a sorsán búslakodjon.

(Metro)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top