nlc.hu
Család

A birkózó Lőrincz fivérek édesanyja fiai teljesítményéről

„Az volt az álmom, hogy mindkét fiam olimpiai érmet nyer” – megszólalt a Lőrincz fivérek édesanyja

A birkózó Lőrincz fivérek szülei hihetetlenül büszkék, és remélik, Tamás után Viktor is aranyérmet szerez a tokiói olimpián.

Lőrincz Tamás feltette az i-re a vágyva vágyott pontot a 77 kilós férfi kötöttfogású birkózás olimpiai döntőjében, és aranyéremmel fejezte be a karrierjét Tokióban. Testvére, Lőrincz Viktor szintén döntőbe jutott a 87 kilogrammos súlycsoportban, vagyis akárhogyan is alakul a szerdai finálé, már biztosan érmes.

A Lőrincz testvéreknek nagyon sokat jelent ez a szereplés, mert Rióból érem nélkül távoztak, Viktor pedig azt reméli, hogy testvérével közös álmuk valóra válik, és egy olimpián mindketten a dobogó tetején állhatnak.

Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor

Lőrincz Tamás (b) és testvére, Lőrincz Viktor birkózók a magyar olimpiai birkózóválogatott nyílt edzésén a tatai olimpiai edzőtáborban 2021. július 15-én (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Büszke édesanyjuk, Anikó dolgozott kedden, de a munkahelyén, egy budapesti hotel konyháján követte fiai teljesítményét:

Kivetítőn néztük az olimpiát, s itt is mindenki szurkolt a fiaimnak. Nagyon boldog vagyok, rengeteget sírtam ma. Az volt az álmom, hogy mindkét fiam olimpiai érmet nyer. Tudták ezt jól ők is, s hihetetlen, hogy valóra vált a vágyunk

– mondta a Lőrincz testvérek édesanyja a Blikknek.

A Lőrincz családnál kevés boldogabb família van mostanában Magyarországon. Természetesen édesapjuk is nagyon büszke a fiaira, neki az volt a kívánsága, hogy Tamás álma teljesüljön, hiszen mindent megnyert már, csak az olimpia hiányzott. Most reméli, hogy Viktor fia is ugyanolyan érmet nyer, mint Tamás.

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top