nlc.hu
Család

10 egyedülálló fogadhatott örökbe március óta

Novák Katalin március óta tíz egyedülállónak engedélyezte az örökbefogadást

A családokért felelős tárca nélküli miniszternek a törvénymódosítás óta a saját jogkörébe tartozik eldönteni, hogy egy egyedülálló szülő örökbe fogadhat-e az országban vagy sem.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert az RTL Klub Híradója kérdezte arról, hogy mostanáig hány egyedülálló szülőnek engedélyezte azt, hogy örökbe fogadhasson egy gyereket. A miniszter állítása szerint eddig az összes hozzá érkezett kérelmet jóváhagyta, azt azonban még nem tudni, hány kérvény vár még elbírálásra – írja a hvg.

Novák Katalin sajtótájékoztatót tart (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Novák Katalin sajtótájékoztatót tart (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A híradónak nyilatkozó örökbefogadással foglalkozó alapítvány vezetője szerint az elmúlt egy-két évben jelentősen megnőtt az örökbe fogadni vágyó egyedülállók száma. Az ezzel összefüggő eljárásrendet módosító rendelet februárban jelent meg a Magyar Közlönyben. Ez alapján az egyedülállók kizárólag miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű párok előtt pedig bezárult ez a lehetőség.

Örökbefogadásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top