nlc.hu
Család

Napokkal ezelőtt meghalhatott az a túrázó, akire a Zemplénben találtak rá

Napok óta halott lehetett a Zemplénben megtalált túrázó

A hajdúböszörményi férfi tíz métert zuhanhatott.

Rendkívül nehéz tereppel kellett megbirkóznia a speciális mentőknek, rendőröknek, vadászoknak civileknek és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársainak, akik a zempléni Szokolyahegyen indultak egy eltűnt túrázó keresésére – számolt be az RTL Klub híradója.

A tévécsatorna információi szerint a férfi még augusztus 18-án küldött utoljára egy szelfit az édesanyjának, a fotó háttere fontos kiindulási pontként szolgált a keresés során.

Golej Szabolcs, a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat munkatársa az RTL Klub híradójának nyilatkozva elmondta, hogy nagyon nehezen jutottak csak el a túrázó feltételezett helyére, mert a haladást kidőlt fák és rengeteg sár akadályozta.

A férfi vadkempingezett az erdőben, de a híradó információi szerint megcsúszott és tíz métert zuhanhatott. A híradó szerint napok óta meghalhatott, mire rátaláltak.

Tíz métert zuhanhatott a Zemplénben meghalt túrázó

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az Aggteleki Nemzeti Park őrszolgálatvezetője, Rózsa Sándor felhívta a figyelmet, hogy ha valaki erdei túrára indul, rendszeresen kommunikáljon a családtagjaival, hogy minél előbb a segítségére tudjanak indulni, ha bajba kerül.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top