nlc.hu
Család

Honvédségi szolgálatért pluszpont

Pluszpontot kapnak a felvételizők, ha előtte a honvédségnél szolgálnak

Nagy bejelentést tett Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
katonaság

2016 óta a Magyar Honvédség létszáma folyamatosan emelkedik. 2016 óta 15 százalékkal nőtt a honvédség állománya. Jelenleg több mint 11 ezer önkéntes tartalékos katonája van a honvédségnek.

Ezeket az adatokat Benkő Tibor osztotta meg a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitóján. A honvédelmi miniszter elmondása szerint egyre több fiatal vállalja a haza szolgálatát. Elsősorban nekik indították el az új szolgálati formát: a szeptember 15-én induló önkéntes katonai szolgálatot is. Ez a szolgálat a felsőoktatásban is pluszpontokat jelent: féléves szolgálat után 32, egyéves szolgálat után 64 pluszpontot is lehet szerezni.

A kormány és a honvédség ezzel támogatja a fiatalokat – jelentette ki a miniszter, aki azt kérte, éljenek a lehetőséggel, augusztus 31-éig még várják a jelentkezőket. Benkő Tibor arról is beszélt, hogy a következő években is folytatják a fiatalok támogatását jelentő programot.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top