nlc.hu
Család

Emberi kapcsolatok beteg és ápolónő között

Egy nővér, aki a szabadnapjait is a betegekkel tölti

Brooke a szabadnapjain sem pihen, az ápolónő inkább bemegy a betegeihez, megmossa a hajukat és vált velük néhány mondatot.

Igazán a hivatásának él Brooke Johnson. A Las Vegas -i Southern Hills Kórház ápolónője ugyanis a szabadnapjain is bejár a betegeihez, hogy valódi emberi kapcsolatuk legyen, megmossa a hajukat, beszélget velük.

Brooke a szabadnapjain is a betegeivel van. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Brooke a szabadnapjain is a betegeivel van. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Brooke a Good Morning Americának elmondta, hogy a páciensek hajának megmosása egyszerre pihentető és valami különleges kapocs is létrejön közte és a betegek között.

Az ápolónő azután kezdte el önkéntes munkáját, hogy idén év elején egy barátja koronavírussal került kórházba és nem lehetett látogatni, így a betegek minden emberi kapcsolata a személyzettel volt csak.

„Arra gondoltam, hogyha a barátomnak ennyi haszna származott abból, hogy a nővérek szuperkedvesek és odafigyelőek voltak vele, akkor én mit tehetek, hiszen az én kórházam is tele van olyan betegekkel, akiknek szükségük van emberi kapcsolatokra” – mondja Brooke.

Azóta a Southern Hillsben több nővér is követi Brooke példáját, a kórház pedig támogatja őket, mert jelenlétük hatalmas segítség a betegek mentális állapotának javításában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top