nlc.hu
Család

A lányok is piszkálták az öngyilkos Gábort

A lányok voltak Gábor leghangosabb gúnyolói, a zaklatók nem kérnek bocsánatot az elhunyt vajai diák édesanyjától

Lovas Edina hiába várja, hogy bocsánatot kérjenek tőle azok, akik gúnyolták az iskolában a fiát. Nemcsak a diákok, hanem a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium sem vette fel a kapcsolatot a gyászoló anyával, hogy részvétet nyilvánítsanak.

A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tisza Gábor öngyilkossága óta nemcsak a sajtó elől zárkózik el, hanem Gábor édesanyja, Lovas Edina elől is. Továbbra sem tudni mi lesz a zaklatók sorsa, ahogy azt sem, milyen vizsgálatok indultak az esettel kapcsolatban, ahogy azt sem, szorulnak-e az iskola diákjai vagy tanárai pszichológusi segítségre a történtek után. Az iskola eddigi reakciója mindössze annyi volt, hogy kitűztek egy fekete zászlót az iskola épületére, és a honlapjukon megjelent egy nyúlfarknyi szöveg arról, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal az eset kivizsgálásában, valamint minden segítséget megadnak az iskola diákjainak és dolgozóinak a tragédia feldolgozásához – írja a Blikk.

Tisza Gábor (fotó: Lovas Edina Facebook oldala)

Tisza Gábor (Fotó: Lovas Edina Facebook oldala)

A fiú holttestét kedden találták meg, felakasztotta magát, ugyanis már nem bírta azt a rengeteg zaklatást, ami az iskolában érte. A Blikk információi szerint Gábor osztálytársainak nagy része benne volt a csúfolásban, és a lányok voltak a leghangosabbak. A fiú némán tűrte a csúfolódást, és amikor otthon szóba került a barátnő téma, a fiú csak elpityeredett. A történtek ellenére Lovas Edina nem szeretné jogi útra terelni az ügyet, csendben szeretne gyászolni. Azoknak a gyerekeknek azonban nem tud megbocsátani, akik a fiát piszkálták, különösen amiatt, mert a zaklatásban részt vevő gyerekek és szüleik még csak meg sem keresték a történtek óta. Pár nappal az eset előtt, előző pénteken az osztályfőnöke még biztosította Gabit arról, hogy nem fogják piszkálni többé, és elmondta neki, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Edina jelenleg a fia temetését szervezi, ezzel foglalja el magát.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Az iskolai zaklatásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top