nlc.hu
Otthon

Iskolai zaklatás után lett öngyilkos egy fiatal

Egy anya legnagyobb fájdalma: iskolai zaklatás után vetett véget életének Gábor

Lovas Edina szeretné, ha más szülőnek nem kellene átélnie azt, amit most neki.
Egy anya legnagyobb fájdalma: iskolai zaklatás után vetett véget életének Gábor

A 16 éves Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a rendészeti szakközépiskolát, katona vagy rendőr szeretett volna lenni.

Sajnos osztálytársai egy része rászállt, bullyingolták a visszahúzódó, csendes fiút. Éppen ezért ő kifejezetten örült annak, hogy a járvány alatt nem kellett suliba járnia.

Mindezt a Blikknek mesélte el a fiú édesanyja, Lovas Edina. „Nyár végén már mondogatta, hogy nem szeretne menni. Én és a nevelőapja biztattuk, hogy minden rendben lesz, majd leszállnak róla, csak foglalkozzon azokkal a fiúkkal, akik rendesek vele.”

Sajnos a bullying folytatódott, Gábor elmondta édesanyjának múlt pénteken, hogy szólt sz osztályfőnőknek, aki el is beszélgetett a zrikáló gyerekekkel.

„Gondoltam, így már csak nyugalom lesz. Vasárnap az ebédnél annyit elárult, hogy hombárfejűnek szokták hívni, ami nagyon bántja. Kérdeztük, hogy miért nem szól vissza nekik, erre úgy reagált: nem akarom megbántani őket. Hát ilyen lelke volt a fiamnak”

Gábor hétfőn elindult iskolába, de soha többé nem ment haza. Miután nem érkezett meg, keresni kezdték. Nevelőapja másnap találta meg a holttestét.

„Elgondolkoztam, hogy előbb kellett volna az iskola felé lépéseket tennem, de pont ő könyörgött: ne tegyem meg, mert akkor még inkább bántani fogják. Minden szülőnek csak azt tanácsolhatom, ha bajt észlel, ne féljen cselekedni, azonnal lepni kell.” – mondta a Blikknek Edina.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top