nlc.hu
Család

Túlzott ugrókötelezés miatt lettek ízületi problémái egy 13 éves lánynak

Túl sok ugrókötelezés tette tönkre egy 13 éves lány térdét

Az édesanyja hitte, lánya magasabbra nő majd, ha mindennap sokat ugrál.

Egy 13 éves kínai lánynál súlyos ízületi gyulladást diagnosztizáltak, miután édesanyja arra kényszerítette, hogy naponta ugrókötelezzen, mert az asszony úgy gondolta, amellett, hogy ez majd segít neki a fogyásban, magasabbra is nő majd. A gyermeknek eleinte csak napi ezer ismétlést írt elő az anyja, de idővel úgy gondolta, akkor lesz igazán hatásos a módszer, ha reggel, délben és este is ezer ugrást végez majd. Amikor a lánya jelezte, hogy térdfájdalmai vannak, édesanyja először azt gondolta, csak lustaságból mondja, de ahogyan súlyosbodtak a tünetek, végül elvitte orvoshoz.

A fenti történet pedig nem egyedülálló, nemrég egy tízéves fiú került be kórházba Hangcsou városában, neki a sarokízületét tette tönkre az, hogy a szülei három hónapon keresztül hasonló edzéstervet írtak neki elő. Ők is abban reménykedtek, hogy gyermekük az ugrókötelezéstől magasabbra nő majd, és eleinte ők is azt hitték, a fiú csak színleli a fájdalmat, írja az Oddity Central.

A szakemberek szerint a gyermek növekedését és fejlődését sok tényező befolyásolja a genetikától kezdve a táplálkozáson át az alvásig, és ugyan a testmozgás is szerepet játszik ebben a folyamatban, de önmagában nem játszhat döntő szerepet.

ugrókötél

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top