nlc.hu
Család

Orbán: 1,9 millió szülő kap adóvisszatérítést

Orbán: 1,9 millió szülő kap szja-visszatérítést

Február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót – jelentette be Orbán Viktor.
Orbán Viktor a Parlamentben

Véget ért a nyári szünet, hétfőn 13 órakor megkezdődött az Országgyűlés őszi időszaka. A nyitó ülésen Orbán Viktor napirend előtt több bejelentést is tett.

A miniszterelnök közölte, hogy 2022. február 15-ig

visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót.

A visszafizetés felső határa a 2021-es átlagbér éves adótartalma lesz.

Adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő kisvállalkozók is. Az ekho szerint adózó szülők az általuk személyi jövedelemadóként befizetett összeget kapják majd vissza. A kedvezményes átalányadót fizető kisvállalkozók, a katások pedig az általuk fizetett átalányadó egynegyedét kapják vissza, amennyiben gyermeket nevelnek – mondta a kormányfő. 

Összességében 1,9 millió szülőnek 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022 februárjában – ismertette Orbán Viktor.

A kormányfő beszélt további, már ismert intézkedésekről is:

  • Meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot.
  • A nyugdíjasok újabb kiegészítést kapnak. A nyugdíjprémium idei összege 50 ezer forint lesz. 2022 februárjában legalább plusz kétheti nyugdíjat fizetnek ki. (Idén egyheti pluszt kaptak.)
  • Hathavi fegyverpénzt kapnak a fegyveres testületek tagjai.
  • A 25 év alatti dolgozók személyi jövedelemadó-mentességet kapnak.
  • A minimálbérnél tárgyalásokat folytatnak a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek annak 200 ezer forintra emeléséről, ennek jó esélye van.

A miniszterelnök a járvány kapcsán kijelentette, hogy a negyedik hullámot nem tudjuk elkerülni, de ha elegen be vagyunk oltva, akkor maradhatunk a normális életünknél, ezért a kormány marad az oltás alapú védekezésnél. Hozzátette, hogy a szakemberek erősen javasolják a harmadik oltást, mert nagyobb védettséget jelent. Emellett kérte az oltatlanokat, hogy ne kockáztassanak, és oltsák be magukat. 

Személyi jövedelemadó az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top