nlc.hu
Család
Kirúghatják az iskolai verekedésbe keveredő tanárt

Blikk: Sírva mesélt a tanár, mert elveszítheti az állását a garázda fiatalok miatt

A tavaly őszi verekedés egy pécsi iskolában újabb hullámokat ver. Az érintett tanár tanúból vádlott lett, majd első fokon, tárgyalás nélkül elítélte a bíróság. Fellebbezett, az állását félti és igazságtalannak tartja az ítéletet.

A Pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban történt események nagy kört futottak a sajtóban, mivel egy takarító földre tepert és megvert egy tizenhat éves fiatalt. A verekedésbe egy ott dolgozó tanár, Jancsula Dezső is belekeveredett, aki azt követően ragadott meg a táskájánál fogva egy fiatalt, hogy a fiú a diáktársaival megpróbálta őt megverni. Az esetről készült videóban több tanuló is arra biztatta a fiatalokat, hogy verjék meg a tanárt. A szóváltás egyébként azzal indult, hogy a tanár szót emelt az iskola területén tiltott dohányzásért. A tanár és a fiatalok közti konfliktusba aztán egy ott dolgozó takarító is beszállt, aki bántalmazta az egyik, Dezső bácsival kötekedő fiatalt. A takarítót az eset után elítéltél és elbocsátották, a gyerekek azonban büntetés nélkül úszták meg a történteket.

Dezső bácsi úgy érzi, nem követett el bűncselekményt (részlet a Blikk videójából)

Dezső bácsi úgy érzi, nem követett el bűncselekményt (részlet a Blikk videójából)

Friss fejlemény, hogy az érintett tanárt, Jancsula Dezsőt is elítélte a bíróság, méghozzá tárgyalás nélkül, de ő inkább fellebbez, nem akarja kifizetni a pénzbírságot, ugyanis akit büntetőügyben elítélnek, nem dolgozhat tovább gyerekekkel, így rögtön elveszítené az állását. Dezső bácsi a Blikknek adott interjúja szerint az ügyész úgy találta, hogy ő a személyi szabadságában korlátozta a fiatalembert, aki az iskola udvarán dohányzott, agresszíven viselkedett és veszélyeztette az ott tanuló diákokat. Elmondása szerint az ott dolgozó tanítónők nem mernek az udvaron keresztül járni, mert a fiatalok trágárkodnak és beszólogatnak nekik. Dezső bácsi szerint a szülők és a társadalom is úgy érzi, hogy igazságtalan döntés született, mert azt üzeni a környékbeli bajkeverőknek, hogy az iskola területére szabadon be lehet jönni és lehet dohányozni, és nem kell hallgatni az ott dolgozó emberekre, mert úgysem ő fog büntetést kapni, hanem az, aki megpróbál rászólni. Dezső bácsi elismeri, hogy talán hibázott, de a hibája szerinte semmiképp nem olyan mértékű, hogy bűncselekménynek számítson.

Iskolai erőszakról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top