nlc.hu
Család
Pánikgombbal szabadult exétől a győri nő

Többször csak a pánikgombnak köszönhetően szabadult erőszakos exétől egy győri nő

Szakításuk után többször zaklatta és bántalmazta volt párját egy férfi, a nő több alkalommal a pánikgombnak köszönhetően szabadult tőle.
Többször csak a pánikgombnak köszönhetően szabadult erőszakos exétől egy győri nő

Egy férfi nem tudta elfogadni, hogy párja 2019 nyarán szakított vele, ezért megszerezte a nő kulcsait, bement a lakásába, és ott eszméletvesztésig bántalmazta. Miután a nő magához tért, megnyomta a pánikgombot, és a kiérkező biztonsági szolgálat munkatársai küldték el a férfit, aki ellopta a nő kulcsát, és később ismételten visszatért a lakásba – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a visszatérő férfi egy konyhakést tartott a nő mellkasához és megöléssel kezdte őt fenyegetni, aminek a visszatérő járőr fellépése vetett véget.

  • A férfi két nappal később a lépcsőházban várta, hogy a sértett győri lakásának ajtaja valamikor kinyíljon. Mikor a mit sem sejtő sértett kinyitotta az ajtót, belépett a lakásba, elvette a nő kulcsait és nem volt hajlandó távozni onnan.
  • Két héttel később ugyancsak a lépcsőházban várta a sértettet, bement vele a lakásába, majd ismét bezárta az ajtót és közölte, hogy a sértettet „délutánig nem engedi sehova”. A nő megnyomta a pánikgombot, mire a férfi elmenekült.
  • Ezen két hét leforgása alatt a férfi 240 alkalommal hívta telefonon a sértettet, emellett számos alkalommal csengetett és kopogtatott a sértett lakásának ajtaján.
  • Egy hónappal később a férfi újra bejutott a sértett lakásába úgy, hogy a lépcsőházban várakozott, a lakás ajtajának kinyílásakor a lakásba bement és onnan azt követően távozott, hogy a sértett megnyomta a pánikgombot, a járőrök pedig kivezették a lakásból.

Az ügyészség az elkövetőt öt bűncselekménnyel vádolja: folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétségével, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével és háborgatással elkövetett zaklatás vétségével. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top